/ Моторист си прави видеоселфи, бягайки от ченгетата, хващат го след постване на клипа в социалните мрежи

Моторист си прави видеоселфи, бягайки от ченгетата, хващат го след постване на клипа в социалните мрежи

Полицията във Флорида се е включила в комична гонка на мъж от Ню Йорк, който заснел своето бягство от закона, яхнал ATV през януари, след което споделил клипа в интернет и бил арестуван от униформените. Ето че системата работи!

Според CBS Маями, Уилфредо Гарсия-младши присъствал на събитие, наречено Wheels Up, Guns Down, събитие за „байкъри“, проведено през януари в Холивуд. По време на посещението си в слънчевия щат, Гарсия „палувал“ със своето ATV, което накарало полицията в Холивуд да започне гонка с него из града в опит да го спре, докато беглецът заснема всичко това. Той успял да се измъкне от силите на реда и в крайна сметка се добрал до дома си в Ню Йорк, където направил грешката да качи видеото в Интернет. Само след няколко дни белезниците щракнали на ръцете на беглеца с обвинение за опасно шофиране и опит за бягство от полицията.

„Чрез техники за разследване, холивудските полицаи проучили социалните медии и открили видеото на Гарсия, което той е публикувал, докато е управлявал своето ATV по път SR 7 по време на събитието „Wheels Up, Guns Down“ , заяви говорител на полицейското управление. „Детективите осъществиха контакт с NYPD, чиито служители след това арестуваха Гарсия в ранните сутрешни часове на 25-ти януари 2017 в дома му в Ню Йорк.“

Гарсия в момента „ближе рани“ в ареста в Rikers Island, очаквайки екстрадиране във Флорида. Холивудският полицай Томас Санчес заяви пред NBC 6, че такъв вид безразсъдна щуротия няма как да мине в Южна Флорида.

„Това няма да се толерира тук в Южна Флорида или в Холивуд и ние няма да се спрем пред нищо, за да приведем тези хора под съдебна отговорност, и да им покажем, че не е допустимо да дойдеш тук на почивка и се държиш по незаконен начин.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин