Спорт » Монако каза „не“ на забраната за момичета на старта

Монако каза „не“ на забраната за момичета на старта

2405
2018

Организаторите на GP на Монако направиха голяма услуга на феновете: кралството отхвърля забраната за момичета на стартовата решетка във Формула 1! През уикенда, както доскоро, до болидите ще има красиви момичета – макар че те ще бъдат означени като „представителки“, а не като носители на номерата. За самите номера ще се грижат децата (Grid Kids).

Връщането на хостесите до болидите кара звездите от F1 да се усмихнат. „Никога не съм говорил с някоя от дамите за това как се чувства при работата си – и затова не мога да имам трезва преценка. Но по мое мнение е прекрасно, когато отидеш да се подредиш на старта, да видиш там красиви момичета“, казва Люис Хамилтън.

Британецът си спомня за експеримента с Grid Boys, който беше проведен преди няколко години точно в Монако – „Вече имахме състезание с момчета на стартовата решетка.“ Главният конкурент на Хамилтън – Себастиан Фетел, не одобрява този експеримент. „Когато там седяха момчета, за мен не беше същото. Нямам нищо против тях – но те просто не представляват интерес за мен. Аз харесвам жени“, споделя Фетел.

„Така и не разбрах защо без видима нужда махнахме момичетата. Явно е типично за нашето време – много шум за нищо“, разкрива звездата на Ferrari. За Фетел цялата еуфория е ненужна. „В крайна сметка никой не е принудил Grid Girls да извършват своята работа. Всички момичета са я избрали напълно доброволно. И съм сигурен, че ако ги попитам дали са щастливи, ще отговорят положително.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ