„Моля за извинение”

1101
2016

С ръка на сърцето шефът на концерна VW Матиас Мюлер се появи в бърлогата на мечката – тоест в САЩ – въпреки, че имаше слухове, че няма да пътува, за да избегне евентуален арест. Мюлер е на изложението в Детройт и смята да внесе ред в нещата.
В речта си пред пресата Мюлер заяви: „Ние знаем, че разочаровахме много нашите клиенти, компетентните служби и обществеността в САЩ. Моля за извинение за всичко, което ние от Volkswagen объркахме. Сега ще дадем всичко от себе , за да оправим нещата.“ При това става дума не само за технически решения във връзка с манипулираните дизелови двигатели, а и за възстановяване на доверието. Концернът ще има нова стратегия, която Мюер ще обяви в средата на 2016 г. Тя включва офанзива на тема дигитализация и 20 нови електромобила  и Plug-in-хибриди до 2020 г.

Въпреки скандала – нови инвестиции

Независимо от дизеловия скандал в речта си Мюлер сподели: „САЩ са и си остават основен пазар за концерна Volkswagen.“ Затова хората от Волфсбург планират нови инвестиции в завода си в Чатанууга (Тенеси). От края на 2016 г. там ще се произвежда SUV от среден размер, като за целта ще бъдат отворени нови 2000 работни места.37758_vag_xxx_16_news_2_big

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин