/ Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори отваря врати до Божурище

Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори отваря врати до Божурище

Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори за 5.5 млн. лв. отваря врати край Божурище. Съоръжението е част от системата на белгийската Turbos Hoet Group и ще преработва всички видове турбокомпресори за двигатели с вътрешно горене – от такива за леки автомобили до турбини за тежкотоварни камиони и за плавателни съдове. Официалното му откриване ще се състои утре, 15 юни, от 16:00 ч. в Индустриален парк София – Божурище.

Повече от 40 години белгийската компания е лидер в рециклирането на турбокомпресори и е най-голямата компания в Европа в сектора за ремонт на системи за повишаване мощността на двигателите в превозните средства и за дистрибуция на нови и рециклирани турбини. В България тази дейност е представена от Турбо Гарант ЕООД.  

„С инвестицията си концентрираме по-голяма част от дейността по рециклиране на турбокомпресори в новото съоръжение край Божурище. Освен производствена база, е изграден и централен склад за Европа“, съобщават от компанията-инвеститор.

Фабриката е изградена върху терен от 14 000 кв.м, със застроена площ 3210 кв.м. Инвестицията възлиза на 5,5 милиона лева, а строителството е продължило 1 година. В момента в нея работят 40 души, като дружеството се надява да удвои работните места.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин