Модерна навигация за класически Porsche-та

0605
2020

Модерна свързаност за неподвластните на времето класически автомобили: новата система за управление на комуникациите Porsche Classic Communication Management (PCCM) отваря дигиталния свят за ретро автомобилите и по-новите класически автомобили на марката. PCCM е разработена в два варианта и може точно да замени оригиналните вградени системи с размери 1-DIN или 2-DIN. И двете информационно-развлекателни системи предлагат сензорен екран с висока резолюция и модерни функции като DAB+ и Apple CarPlay, както и навигация в автомобила.

PCCM е усъвършенствана версия на предишната радио навигационна система за класически спортни автомобили Porsche. Както предишната система, новата PCCM съответства идеално на слота 1-DIN, който бе стандарт в спортните автомобили в продължение на много десетилетия. PCCM се управлява чрез две въртящи се копчета, 6 вградени бутона и сензорен 3,5-инчов дисплей. Подобно на предшестващия модел, тя включва навигационна функция с търсене на „Интересни места“ в подобрена версия. Упътванията за маршрута опционално се изобразяват с обикновени стрелки в 2D или 3D изглед. Съответните карти се предоставят на отделна SD карта, която също може да бъде поръчана в онлайн магазина на Porsche Classic или чрез Porsche Център.

Свръхмодерни дигитални технологии: DAB+, Apple CarPlay, Bluetooth
PCCM вече може да прихваща дигитални радио станции с DAB+. Допълнителен акцент в този клас устройства е интегрирането на Apple CarPlay. За първи път всички потребители на Apple iPhone с версия 5 и по-нова вече могат да използват приложенията на телефона си за възпроизвеждане на медийни файлове, навигация и телефония по време на шофиране. Възпроизвеждането на медийни файлове е възможно и чрез SD карта, USB, AUX и Bluetooth®. PCCM се слива хармонично с арматурното табло на класическите автомобили Porsche благодарение на черното покритие и формата на копчетата. Системата включва логото на Porsche и е подходяща за поколенията спортни автомобили между първите модели 911 от 60-те години и последния 911 с въздушно охлаждане от началото на 90-те (моделна серия 993). Възможна е и употребата в по-ранни модели с предно и централно разположение на двигателя.

PCCM Plus: модерен наследник на първото поколение PCM

Моделите 911 от поколението 996 и моделите Boxster от поколението 986, конструирани през 90-те, вече могат опционално да бъдат оборудвани със системата за управление на комуникациите Porsche Communication Management (PCM) във формат 2-DIN. За тези спортни автомобили Porsche Classic са разработили системата Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus), включваща 7-инчов сензорен екран с висока резолюция и оптимизиран дисплей. Тактилният и визуалният дизайн на PCCM Plus е базиран на съседните компоненти като въздуховодите или бутоните за управление. Така PCCM Plus може да бъде хармонично интегрирана в купето на класическите спортни автомобили. Периферните компоненти, вече монтирани в автомобила, като усилвател, високоговорители или антена могат да продължат да бъдат използвани. Навигационните дисплеи в инструменталния клъстер също все още се поддържат.

Управление чрез сензорен екран съгласно съвременните стандарти

Управлението чрез сензорен екран и бутони е широко използвано в съответствие с интуитивния висок стандарт, характерен за автомобилите Porsche днес. Това означава, че най-новата навигационна система в автомобила с характерни за Porsche „Интересни места“ (POIs) също е налична за водача. Упътванията за маршрута се изобразяват в 2D или 3D изглед. Данните за картите и следващи актуализации могат да се използват чрез отделна SD карта и могат да се поръчат от Porsche Център по същия начин като PCCM. Възпроизвеждането на медийни файлове е възможно чрез SD карта, USB стик, AUX и Bluetooth®. Подобно на PCCM, PCCM Plus също предлага интерфейс към Apple CarPlay. В допълнение новият слот 2-DIN е съвместим и с GOOGLE® Android Auto.

Новата система Porsche Classic Communication Management е налична заедно с картите за 1 439,89 евро (PCCM) или 1 606,51 евро (PCCM Plus) с ДДС в Центровете на Porsche или в онлайн магазина на Porsche Classic. Препоръчва се инсталирането да се извърши в Porsche Център.

Porsche Classic отговаря за доставката на резервни части и фабричната реставрация на всички класически автомобили на марката, одобрени за движение по пътищата. Това включва всички аспекти на продуктите за грижа за автомобила и техническата литература до доставката на класически резервни части и новите издания на вече непроизвеждани резервни части. За да се увеличи достъпността на това предложение за ретро автомобили и по-нови класически автомобили, компанията постоянно разширява международната си мрежа от дилъри и сервизи с програмата Porsche Classic Partner. Там настоящите и потенциалните клиенти на Porsche могат да намерят пълната гама продукти и услуги, предлагани от Porsche Classic. По този начин Porsche интегрира поддръжката и запазването на стойността на класическите автомобили в една новаторска концепция за обслужване, която тясно свързва традициите и иновациите на Porsche.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин