Модерен китайски SUV

2310
2016

Geely, китайският концерн-майка на шведския автомобилен производител Volvo, създаде нова марка с името „Lynk & Co.“. Китайците показаха и първия си модел – прагматичния SUV „01“.

На пръв поглед 01 изглежда като смесица от Porsche Macan и Kia с влияния от Volvo. Визията е модерна и е в крак с времето на кросоувърите и SUV-овете. Благодарение на сътрудничеството с Volvo 01 ще използва платформата на бъдещия XC40, но размерите му ще бъдат малко по-големи.

В кокпита на 01 Lynk & Co. залага на голям, централно разположен тъчскрийн, както и на собствена интернет връзка.  Чрез нея ще е възможно да давате автомобила на приятели посредством дигитален код. Тоест, няма да има проблем в бъдеще SUV-ът да се използва за  Carsharing.

01 ще се появи с електрическо задвижване, комбинирани със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя или механична скоростна кутия с 6 степени. Као агрегати са възможни 3- или 4-цилиндрови машини, които с батерии ще се превърнат в Plug-in-хибриди.

За да не изостават от конкуренцията, китайците ще оборудват 01 с различни системи за сигурност: система за предупреждение за сблъсък с предно движещия се автомобил, асистент за аварийно спиране, система за разпознаване на пешеходци, темпомат, както система за предупреждаване при напускане на пътната лента.

Lynk & Co. 01 ще се появи на европейския пазар през 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин