Модели, които си отиват…

VW зачерква от гамата си компактните Сoupé-та с две врати: следващата известна жертва е VW Scirocco. Представяме ви и някои други модели, чието производство остава в миналото


6
окт.
2017

Хората от Волфсбург се разделят със спортното си Coupe – автомобилът няма повече да се произвежда. Конфигураторът на Scirocco на интернет страницата на VW вече не работи. Предлагат се само вече произведените коли. Според VW търсенето на Coupé-та с две врати от компактния клас е силно спаднало. Наследник на модела не се планира – в бъдеще концернът ще залага основно на SUV-ове и електромобили.  Volkswagen пусна третото поколение на класиката от 70-те години през 2008 г. Първото, ръбесто Scirocco бе на пазара от 1974 до 1981 г., а второто поколение на модела се продаваше от 1981 до 1992 г. Така хората от Волфсбург се разделят със Scirocco след 28 години производство.

Довиждане, скъпи V10! След 25 години Dodge преустановява производството на Viper. На 17-ти август 2017 г. от конвейера слезе последният екземпляр на модела. Иначе техническите характеристики на Viper бяха впечатляващи: 8,4-литров V10, 649 к.с. и помощ при разработката от страна на Ferrari и Maserati. За съжаление това не помогна. Според концерна-майка Fiat търсенето е било малко.

След 250 000 произведени автомобила през септември 2017 г. приключи производството на Ford B-Max в румънския град Крайова. Тъй като продажбите са под очакваните, Ford заменя минивана с малкия SUV Ecosport.

Mercedes R-клас:същата е съдбата и на Mercedes R-клас. Просторният модел от Щутгарт също спря да се произвежда през септември 2017 г. R-клас ще продължи да се предлага до края на 2018 г., но само в Китай.

VW Beetle: ретро „костенурката“ се продаваше само до началото на юни 2017 г.  VW махна модела от гамата си заради ниското търсене.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин