Моделите на 90-те години: Aston Martin


14
май
2018

През 90-те години британците и американците правеха страхотни, готини и различни автомобили. Преглед на автомобилния свят на двете нации от края на миналия век

Virage, от френски „завой“, бе името на новия Gran Tourismo на Aston Martin от 1990 г. Сексапил под формата на заоблени елементи? Ще ги търсите напразно. все пак топмоторизацията с 500 к.с. с името вдига 300 км/ч.

Aston Martin DB7 връща благородната британска марка отново в лентата на успеха – както и инициалите на Дейвид Браун на задния капак на Aston. Под капака работи компресорен 6-цилиндров мотор с работен обем 3,2 литра и 340 к.с. Максималната му скорост е 250 км/ч. Aston Martin представя своя нов масов модел по време на автосалона в Женева през 1993 г. Това, че Aston Martin е обект на желание за всички онези, които искат да демонстрират лукс и богатство, се дължи да шеф-дизайнера Иън Калъм, който пресъздава успешно в съвремието класическата линия на Aston. Пуристите малко се притесняват, че междувременно Aston Martin е собственост на Ford.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >