AUTO BILD България / Много дълга удължена версия

Много дълга удължена версия

Дългата версия на A8 ви е прекалено къса? Audi A8 L extended е по-дълго с 1 метър. Тоест луксозната лимузина има дължина от 6 метра!


12
апр.
2016

Audi удължиха дългата версия на луксозната лимузина A8 – A8 L – с още един метър: вариантът с дължина 6,36 метра и междуосие 4,22 метра се нарича A8 L extended. Автомобилът с 6 седалки и собствено тегло от 2,4 тона ще се произвежда по желание на клиентите. Разработката на модела с 6 врати е отнела на Audi близо 1 година.

Всички пътници седят по посока на движението

За специалната версия Audi са удължили страничните прагове и средния тунел и са монтирали двойна стена между багажника и пътническата клетка. Покривът е подсилен с допълнителни напречни греди. Но Audi A8 L extended не е класическа стреч-лимузина, защото всички пътници седят по посока на движението. За да се осигури усещане за по-голям простор, над задната част е монтиран панорамен стъклен покрив с дължина 2,4 метра.

За по-висока сигурност: бронирано Audi A8 L

Слънцезащитните щори се намаляват нагряването на интериора. Пътниците на втория и третия ред седят на отделни седалки с електрически регулировки. Всички седалки са тапицирани с кожа Valcona – особено мек вариант на Nappa. Между седалките на третия ред има средна конзола с хладилник. Освен това е монтирано поле за управление с типичния контролер на Audi – за управление на разположения по средата между седалките дисплей.

Audi A8 L extended се задвижва от 3-литров TFSI с 310 к.с. и въртящ момент 440 Нм. Лимузината с тегло 2,4 тона ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди, максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. Мощността се подава към четирите колела чрез 8-степенна трансмисия Tiptronic. Зад 19-цоловите джанти е монтирана спирачната система от Audi S8. По отношение на цената на униката Audi споделят само едно: модификацията до Audi A8 L extended им е струвала минимум 350 000 евро. Това означава, че струва повече от най-скъпия Maybach: Mercedes-Maybach S 600 с V12-двигател и 390 к.с. струва 189 000 евро.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин