/ Много автомобил за малко пари: Ford Galaxy с голяма загуба на стойност

Много автомобил за малко пари: Ford Galaxy с голяма загуба на стойност

В лицето на Galaxy Ford лансира всестранен талант за всекидневието, който стана хит сред семействата с деца. Във вана могат да се настанят до седем души, което е позволило много на пръв поглед невъзможни ваканционни пътувания да се превърнат в релаксираща почивка. Въпреки дългогодишната успешна история на Galaxy, Ford спря модела от производство.

Но ако все пак искате да се насладите на просторния ван, трябва или да помислите за нови автомобили, които вече са произведени, или да се огледате на пазара second hand. Вторият вариант може да се окаже доста по-изгоден от финансова гледна точка – заради по-ниските цени на малко употребяваните екземпляри.

За да получите най-новата версия на вана, си струва да стесните търсенето на употребявани автомобили до Galaxy-та, регистрирани от 2020 г. нататък. И въпреки че като цяло дизелите се купуват за навъртане на по-голям пробег, си струва да ограничите километрите, изминати до момента.

Както сме свикнали при вановете, Galaxy предлага наистина впечатляващо усещане за простор в интериора.

И като стана дума за дизели: повечето от предлаганите Galaxy-та, налични в момента, са оборудвани с дизелов двигател 2.0 EcoBlue със 150 к.с. Бензиновите версии или дори хибридите, пуснати през 2021 г., бяха по-малко популярни и затова обявите за тях са доста по-малко. Рядкост е и малко по-мощната версия на 2-литровия дизел със 190 к.с.

Икономичен „транспортьор“ за цялото семейство

Ако ви е достатъчен моделът със 150 к.с., можете да попаднете на изгодни предложения – например Ford Galaxy 2.0 EcoBlue във варианта „Titanium“, който се предлага за продажба от Ernst & König във Фрайбург, Германия. Автомобилът е регистриран за първи път през юли 2021 г. и е на пробег само 23 000 километра. Стимул за покупка е и наличието само на един собственик до момента.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА FORD GALAXY ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ

Тъй като той го е поръчал в оборудването Titanium, многобройни комфортни функции са част от серийното оборудване. Така например Galaxy разполага с навигационна система, отопляем кожен волан и LED фарове. Камера за заден ход и електрически сгъваем трети ред седалки също са включени в списъка с екстри при този употребяван автомобил. Като ново това Galaxy-то е струвало около 86 000 лева (по цени за Германия) – а сега се продава за малко под 70 000 (34 970 евро).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин