Младата ни надежда Влъчков атакува победата на Нюрбургринг в сериите GT4

2806
2018

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков ще участва в 3-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия идния уикенд. Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите.

Във втория в Австрия Иван беше замесен в инцидент в първото състезание, след който колата му беше сериозно повредена и той не можа да вземе участие във втората надпревара. Иван познава пистата Нюрбургринг, като миналата година участва на нея в GT4 в същия клас. Трасето му пасва много и младокът ще гони първото място в класа с напълно възстановената кола след инцидента в Австрия.

„Чака ни силна конкуренция“, каза Иван, който вече е записан като студент в НСА със специалност „Автомобилен и мотоциклетен спорт“. „Очакваме отново да кара бившият пилот от Формула 1 Кристиан Данер. Ще се борим за първото място в класа ни.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин