Митове и факти за зимните гуми

2911
2019

Advertorial

Мит 1 : Няма нужда от зимни гуми, ако пътят е чист

Факт: Липсата на сняг не изключва възможността от заледени участъци. Зимните гуми са пригодени за стабилност и надеждност на автомобила при ниски температури.

Мит 2: Зимните гуми са нужни само за предната ос на автомобила.

Факт: Зимните гуми трябва да се поставят и на двете оси. Ако използвате две зимни и две летни гуми, това може да направи автомобила нестабилен на пътя, особено на магистрала. Това е може би най-разпространения и същевременно най-опасен мит от всички.

Мит 3: Зимните гуми са просто допълнителен разход

Факт: Зимните гуми всъщност удължават използването и живота на летните. Допълнителната сигурност, която дават, не е разход, напротив- може да ви спести много. За да сте сигурни, че инвестирате разумно, възползвайте се от допълнителната гаранция при закупуване на комплект гуми от 16 цола от Premio. Възползвайте се от оферта за всички предлагани марки гуми (Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda) до края на годината, като гаранцията влиза в сила от момента на регистрация на онлайн платформата на промоцията и е валидна в продължение на една година. Вижте повече на www.mypremio.eu

Мит 4: Зимните гуми се износват по-бързо на сухи пътища.

Факт: Шофирането на студени, сухи пътища в нормални зимни условия няма да износи преждевременно зимните гуми. Те са създадени за температури под 10 градуса и работят най- добре на ниски температури. Биха се износили само ако се карат в летни условия, когато температурите са по-високи.

Мит 5: За по-добро представяне на зимните гуми, не ги помпайте докрай.

Факт: Редуцирането на налягането в гумата с цел увеличаване на тягата на сняг и лед е изключително опасно за гумите. Това може да доведе до сериозни щети и най-вероятно автомобилът няма да се представя на пътя по начина, по който очаквате. При повреди по гумите, можете да разчитате на сервизите на Premio в цялата страна за смяна на гума, поправка или проверка на качеството. Достатъчно е да запазите час /дори и онлайн/ в най-близкия до вас сервиз. Със своите 21 обекта, верига Premio покрива цялата страна с качествени сервизи и обслужване. Американската верига предлага редица марки автомобилни гуми, сред които Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava and Dębica.

Мит 6: Ако имате задвижване на всички колела, не ви трябват зимни гуми.

Факт: Технологиите 4X4 и AWD означават, че всички 4 колела получават енергия от двигателя, за да се задвижват всички колела с еднаква скорост и сила. Тези функции няма да помогнат за захвата и сцеплението на гумите на сняг и лед- това зависи единствено и само от типа гуми, които има автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин