Митко Илиев направи специална демонстрация за сигурността на абитуриентите


14
май
2018

Днес в двора на столичното 51 СОУ „Елисавета Багряна“ Safety Driving Academy проведе демонстрация, с която показа на абитуриентите колко опасно може да бъде провесването през прозорците на движещ се автомобил, така характерно за сезона на баловете. Школата за безопасно управление на 8-кратния рали шампион на България Димитър Илиев представи с помощта на кукли как при резки маневри (спиране и завиване) заредените с положителни емоции зрелостници биха могли да паднат от автомобила и да получат тежки травми на главата и врата. Ето защо събитието мина под мотото „Абитуриентският бал е старт в живота, не го превръщайте във финал!“.

Водач, който превозва показващи се през шибедаха или страничните прозорци лица, ще бъде санкциониран с глоба от 20 лева. Освен това самите пътници ще „олекнат“ с по 50 лева, тъй като пътуват без обезопасителни колани. Шофьорите на абитуриентите трябва да обърнат също специално внимание на окачените балони, които не бива да пречат на видимостта на страничните им огледала. Все пак от „Пътна полиция“ констатират, че през последните години броят на абитуриентите, пътуващи с изнесено наполовина през шибедаха или прозореца тяло, намалява.

Още по темата

Card image cap
Partner се превръща в Rifter

21
февр.
2018

Наследникът на Peugeot Partner се казва Rifter и е „братче“ на Opel Combo и Citroën Berlingo

Card image cap
Новите лица на Top Gear

28
дек.
2015

Имената на бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард и на германската състезателка Сабине Шмиц са спрягани за новите водещи на хитовото предаване на ВВС

Card image cap

В последния брой:

Архив >