Митко Илиев направи специална демонстрация за сигурността на абитуриентите


14
май
2018

Днес в двора на столичното 51 СОУ „Елисавета Багряна“ Safety Driving Academy проведе демонстрация, с която показа на абитуриентите колко опасно може да бъде провесването през прозорците на движещ се автомобил, така характерно за сезона на баловете. Школата за безопасно управление на 8-кратния рали шампион на България Димитър Илиев представи с помощта на кукли как при резки маневри (спиране и завиване) заредените с положителни емоции зрелостници биха могли да паднат от автомобила и да получат тежки травми на главата и врата. Ето защо събитието мина под мотото „Абитуриентският бал е старт в живота, не го превръщайте във финал!“.

Водач, който превозва показващи се през шибедаха или страничните прозорци лица, ще бъде санкциониран с глоба от 20 лева. Освен това самите пътници ще „олекнат“ с по 50 лева, тъй като пътуват без обезопасителни колани. Шофьорите на абитуриентите трябва да обърнат също специално внимание на окачените балони, които не бива да пречат на видимостта на страничните им огледала. Все пак от „Пътна полиция“ констатират, че през последните години броят на абитуриентите, пътуващи с изнесено наполовина през шибедаха или прозореца тяло, намалява.

Още по темата

Card image cap
Фейслифт за 911 GT3

18
юли
2016

Porsche 911 GT3 получава фейслифт. Атмосферният двигател остава. Завръща ли се обаче ръчната скоростна кутия?

Card image cap
Мат Лебланк си взе Focus RS за „евридейка“

19
юли
2016

Познатият от сериала „Приятели“ актьор играе ключова роля за трансформациите в предаването Top Gear. Междувременно звездата си е купила нова кола за всеки ден – Ford Focus RS

Card image cap

В последния брой:

Архив >