/ Мирослав Ангелов спечели рали „Твърдица“ с най-модерния рали автомобил у нас

Мирослав Ангелов спечели рали „Твърдица“ с най-модерния рали автомобил у нас

„Мегапорт Рейсинг“ записа първа победа с новия си автомобил Skoda Fabia Evo 2 в рали „Твърдица“. Шампионите на България за рали Мирослав Ангелов и Георги Гаджев стигнаха до приза, като дадоха най-бързи времена в шестте скоростни отсечки за деня и натрупаха преднина от 01:12.4 мин пред Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Mitsubishi Lancer Evo 9. На трето място в генералното класиране и първо при автомобилите с един двигателен мост и клас RC4 завършва екипажът на Дилян Станков/Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2). За Ангелов това е трета поредна победа в Твърдица.

От тази година „Мегапорт Рейсинг“ разчита на техническа помощ от Motorsport Academy на рали шампиона Петър Гьошев, базирана в Твърдица. От стартиралите 24 екипажа завършиха 17, а състезанието премина без инциденти. Тази година състезанието се отклони към Сливен със SS „Качулка“ и легендарните Стара река и Божевци.

„Доволни сме, защото това реално е първо състезание, в което мога истински да изпитам новия автомобил. Първата отсечка „Чумерна“ познавам добре и там бяхме много бързи. В следващите две не искахме на рискуваме, имах проблеми с концентрацията и записките. На вторите минавания променихме малко настройките на колата и я направихме по-твърда. Увеличихме значително аванса си. Чудесно е, че родният шампионат стартира, макар и късно“, коментира Мирослав Ангелов след финала.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин