Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечелиха ралиспринт Вида 2019


21
апр.
2019

Шампионите в рали и ралиспринта Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от Мегапорт Рейсинг (Skoda Fabia R5) стартираха сезона така, както  завършиха предходния – с победа. Екипажът записа първо място в ралиспринт Вида, първи кръг от шампионата, отчитайки време 21,31 мин в четирите отсечки на състезанието. Втори на 45,7 сек са Динко Иванов и  Живко Желев със Citroen C2 R2, а трети на 1,17 мин Кирил Тодоров и Георги Аврамов с Renault Clio. Състезанието бе прекъснато в първата отсечка, след като автомобила на Дочо Цвятков и Линда Багерова – Mitsubishi Lancer Evo се запали след финала.

„Много съжалявам за това, което се случи с Дочо. Можеше да се получи интересна битка. Стартирахме предпазливо и в първите два етапа не давахме много газ, след това увеличихме темпото, но без риск, защото нямаше смисъл. Чудесно е да започнем годината с победа. Това състезание е част от подготовката ни за рали „България“, коментира Ангелов.

„В първия етап не бяхме загрели още гумите и затова не задавахме темпо, след това обаче нямаше смисъл за риск. Жалко за Дочо, защото се оформяше много добро състезание, но най-важното е, че всичко с тях е наред“, обясни Сивов.

Още по темата

Card image cap
Рали Сливен: две R5-ци повеждат на Стайков, Гъркова първа при Hyundai-ите

1
сеп.
2017

Първият ден на състезанието започна с градски етап, който събра многобройна публика, водач е турският пилот Авджиоглу

Card image cap
Нов пилот в Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица-Елена”

16
юли
2016

27 автомобила минаха през арката за церемониалния старт на състезанието, чиито етапи са насрочени за събота и неделя

Card image cap
Най-забавните F1-изказвания за 2017

17
дек.
2017

AUTO BILD събра за вас най-забавните изказвания от света на Формула 1 за отиващата си година

Card image cap
„24 часа на Льо Ман”: триумф за Porsche, драма за Toyota

19
юни
2016

Тазгодишното издание на най-напрегнатото денонощие в автомобилния спорт беше най-интересното от години насам. Почти до края на надпреварата победат на Toyota беше като в кърпа вързана, докато технически дефект не позволи на Porsche да защити титлата си

Card image cap

В последния брой:

Архив >