Мирослав Ангелов и Георги Гаджев спечелиха рали-спринт Ихтиман

1910
2020

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo записа втора поредна победа в националния шампионат по рали-спринт в Ихтиман след Дряново. Двамата спечелиха всички 5 отсечки за деня и убедително водят във временното класиране преди последния кръг във Видин. На второ място завършиха Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2, на 1,51 мин зад лидерите, а трети са Антон Титов и Динко Георгиев, само на 0,6 сек.

Ангелов и Гаджев спечелиха убедително първото минаване на Язовира с дължина 10,91 км с 25,6 сек пред Станчовски и Брънков, след което взеха Любница с 21,1 сек пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. На второто минаване на Язовира екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ сложи нови 23,3 сек на преследващите го, а на второто минаване на Любница натрупа преднина от 20,7 сек пред вторите в отсечката Титов и Георгиев.

На суперспециалния етап в центъра на Ихтиман Ангелов и Гаджев отново бяха най-бързи с 6,8 сек пред Никола Мишев и Янаки Янакиев с Peugeot 208 R2. Състезанието бе прекъсвано от катастрофи в първия и петия етап, за щастие без сериозни последици за пилотите.

„Много се радвам, че карахме на отсечките от старото рали „България“. Те са много тесни и технични. Не рискувахме в нито един етап от състезанието, където можехме, карахме за публиката с повече приплъзване на автомобила и ръчни спирачки. Шампионатът изглежда ще се реши във Видин, бихме приветствали по-сериозна конкуренция в рали-спринта“, коментира Ангелов.

Екипажът вече си осигури титлата в рали шампионата за 2020, а следващият уикенд излиза като водач в класирането в планинско Благоевград, последен кръг от сезона. Така Ангелов и Гаджев имат шанс да постигнат трипъл в трите най-престижни категории в родния моторен спорт, в които участват рали автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин