Мирослав Ангелов води на рали „Сливен“


28
юли
2018

Мирослав Ангелов/Еди Сивов със Skoda Fabia R5 са лидери в рали „Сливен“ с аванс 7,6 сек пред Йордан Атанасов/Янаки Янакиев, които успяха да дадат най-добро време на Ичера 1. За момента трети се движи Григор Григоров.

Настоящето рали „Сливен“ е абсолютен фаворит на Григор Григоров. Той стартира състезанието с трети навигатор за сезона – Петър Сивов. Съотборникът на Григор е безспорен професионалист, който има записани стартове в Световния рали шампионат заедно с Димитър Илиев.

В четвъртък бяха проведени предварителни тестове на автомобила, които са неизменна част от добрата подготовка за всякa надпревара. След няколко преминавания на тренировъчното трасе бяха направени леки промени по автомобила, след които пилотът споделя: „Изключително съм доволен от поведението на Пежо-то. Към момента колата е пригодена изцяло към моите изисквания и стил на управление. Рали „Сливен“ е моето любимо и смятам, че имаме всички условия за почетни призови позиции. С Петър се сработваме добре и определено работим на една честота. Очаква ни много хубаво състезание!“

В петъчния ден се състоя церемонията по откриване на ралито, а непосредствено след официалния старт бе и суперспециалният етап в града за публиката. Там тандемът Григоров/Сивов зададе силно темпо и направиха фурор със своето второ време в генералното класиране, с разлика от 9 сек пред основния им конкурент Тихомир Стратиев. В момента разликата между двамата обаче се стопи до 1,9 сек.

Тридесет и шест екипажа преминаха административната проверка и техническия преглед преди старта на 38. Монбат Рали Сливен – втори кръг от националния рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА. Чуждите екипажи, които ще стартират в състезанието са 9 – по три от Румъния и Гърция, един от Полша и смесен екипаж от Швеция и Дания.

Бройката на стартиращите екипажи спадна заради неявяването на трите сръбски екипажа, които подадоха заявки за участие, но не пристигнаха в Сливен. Те не са изпратили и обяснение до организатора за отказа си от участие.

През седмицата стана ясно, че синът на Дан Гъртофан Андрей няма да стартира заради катастрофата на баща си. По този начин пропаднаха плановете и на Екатерина Стратиева, която трябваше да наеме автомобил заедно с румънеца.

Технически проблеми в автомобилите спряха Стоян Мечков / Димитър Трифонов (Renault Clio Maxi, E1), Щилян Тенчев / Златин Басмаджиев (Citroen C2, RC 4), Марио Попов / Даниел Мечикиян (Ford Fiesta ST, E1), Красимир Кръстев / Тодор Стойков (Citroen Saxo, RC 5) и Роман Георгиев / Георги Гаджев (Citroen Saxo, RC5).

Две автомобила от едномарковия шампионат на Моторспорт Академия също не пристигна – това са грузинците Александър Ломадзе и Мевлуди Меладзе, и италианците Клаудио Бакела / Масина Палита.

38. Монбат Рали Сливен стартира днес в 16:30 от площад „Хаджи Димитър“, а първия скоростен етап около гарата в града е в 19:32 часа.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин