Мини-SUV-ове: толкова малки и вече SUV-ове!

2509
2017

МОДЕЛИТЕ С ВИСОКА ПОЗИЦИЯ НА СЕДЕНЕ стават все по-интересни за почитателите на бензиновите двигатели! VW ще произвежда T-Roc на базата на Golf и T-Cross като Polo SUV – а от 2020 г. и T-Track. Офроуд Up-ът от следващото поколение ще се предлага само с четири врати и 3-цилиндрови мотори. За разлика от Cross Up например ще има по-големи колела, по-голям клиренс и различен дизайн. От VW обаче въпреки кооперацията с Škoda и Seat няма да могат да си позволят изцяло нова каросерия. T-Track ще се предлага на цена от 25 000 лв. – включително и най-важното оборудване за безопасност, но не и с двойно задвижване. В зависимост от продажбите на по-късен етап може да се появи и електрически вариант – също и като T Seat или Škoda. Други нови от лигата на малките SUV-ове: Toyota обмисля SUV под C-HR.

Nissan Juke II:
Следващата година чакаме новия Nissan Juke

Познатият под вътрешно обозначение RAV-2 автомобил във формата на Yaris ще стартира производство най-късно през 2020 г. Дори хибридният вариант ще струва под 40 000 лв. Kia ще пусне през 2018 г. Stonic – кросоувър с цена под 30 000 лв. Hyundai ще иска малко повече за идентичния модел Kona. Той също ще се предлага с двойно задвижване и мощност до 177 к.с. Какво ще следва после?

Вероятно един още по-малък SUV като вариант на i10 и Picanto. При това още през 2020 г. Smart си сътрудничи с Renault – това е известно отдавна. Nissan също ще се присъедини към това партньорство. Тъй като дъщерната фирма на Mercedes все не успява да стартира работата по неколкократно отлагания SUV, Smart ще използва платформата или на следващия Captur, или на наследника на Nissan Juke. И двата автомобила са на мода с цената си от 30 000 лв. Juke II ще бъде на пазара през 2018 г., Renault ще го последва през 2019 г., а Smart би могъл да окомплектова триото през 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин