Минисериалът „Харли и братята Дейвидсън“ възражда с рев жанра по Discovery Channel

Микийл Хаусман, Робърт Арамайо и Бъг Хол са само част от звездния каст в трите части на поредицата, която започва на 11 септември от 22:00 ч.

0709
2016

„Harley-Davidson” е повече от обикновенa марка мотоциклети. Това е символ на Америка, създаден от Уолтър и Артър Дейвидсън и техният приятел Бил Харли. Пътят към успеха им обаче не е бил чак толкова гладък – бил изпълнен с безброй препятствия, безмилостна конкуренция и изключителни рискове. Заедно тези трима мъже, синове на работници имигранти, дали всичко, на което са способни, за да подсигурят оцеляването на създадената от тях компания. Но колко далеч биха стигнали, за да достигнат бленуваната Американска мечта?

Премиерата на дългоочаквания минисериал на Discovery Channel „Харли и братята Дейвидсън” е на 11 септември от 22:00 ч. Той се състои от три двучасови епизода, като втората и третата му част ще бъдат излъчени съответно на 18-и септември и 25-и септември.

Базиран на истинска история, „Харли и братята Дейвидсън” представя създаването на популярните мотоциклети по време на големите социални и технологични промени от началото на 20-и век. Уолтър, Артър и Бил рискуват всичките си пари и поминък, за да създадат обещаващо предприятие. Всеки един от тези мъже се е изправил пред много различни предизвикателства, но мотоциклетът е нещото, което е обединило мечтите и амбициите им. За Уолтър Дейвидсън начинанието е шанс да избяга от пределите на обществото, да игнорира правилата и да построи мотоциклет, който може да отиде навсякъде и да кара без да спира. За Артър Дейвидсън това е била възможност най-накрая да си създаде добро име. А за Бил Харли, мотоциклетът дава надежда да се измъкне от арогантните си родители и да приложи таланта си като инженер.

Построени под навес в Милуоки, тези мотоциклети са успели да оцелеят при почти всички възможни условия. И Уолтър определено подлага мотора на тест. Неговата жестока амбиция го стимулира да се превърне в най-добрия мотоциклетен състезател, докато участва в смъртоносни надпревари. Смелите подвизи на Уолтър поставят „Harley-Davidson” на карта – и въпреки че е рискувал – той дава преднина на компанията, за да може да изпревари своя конкурент – „Indian“, който е изградил солидни позиции на пазара.

Под влияние на изобретателността, иновацията и дизайна, основателите на „Harley-Davidson” се изправят срещу много по-големи съперници. Нещата станали още по-трудни, когато се появява Голямата депресия и мотоциклетната индустрия е опустошена. Но „Harley-Davidson” продължила да успява, въпреки всички и благодарение на напредничавите си бизнес идеи.

„Харли и братята Дейвидсън” представя как основателите на компанията продължили да увеличават броя на лоялните си клиенти, както никой друг конкурент. В крайна сметка създателите на мотора насочват всичките си ресурси в най-големия си риск досега – създаването на първия супербайк в света, машина, която е  творба на изкуството за масова употреба.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин