Минимум 89 990 лв. ще струва Nissan Ariya в България

0812
2023

Nissan Ariya е вече в България, на цени от 89 990 лв. Първият изцяло електрически купе кросоувър на Nissan – предлага мощно ускорение, плавна и тиха работа, както и интериор с приветлива атмосфера и луксозен салон. С пробег до  525 километра (на база комбиниран цикъл WLTP), Ariya е перфектният партньор както за ежедневните пътувания до работа, така и за по-дълги пътешествия. Изграден върху изцяло новата CMF-EV платформа за електрически автомобили, разработена от Алианса, Ariya е най-доброто изражение на стратегията за интелигентната мобилност на Nissan.

Предната част на автомобила прави впечатление с триизмерни, традиционни японски „кумико“ елементи, интегрирани точно под гладката повърхност на решетката. Тънките LED фарове, конструирани с четири 20-милиметрови минипроектора, са комбинирани с последователни мигачи, за да подчертаят V-образния дизайн, характерен за Nissan.

Интериорът на Ariya прилича повече на елегантна кафе-lounge зона, отколкото на традиционен автомобилен салон. Предимствата, които предоставя CMF-EV платформата, на която е базирана Ariya, предлага един от най-просторните интериори в този клас.

Компактният характер на компонентите на задвижващия агрегат направи възможно инженерите на Nissan да  инсталират системата за климатичен контрол под предния капак (където е традиционният бензинов двигател), което позволява на дизайнерите да използват цялата дължина на кабината. Също така, плоският, отворен под, станал възможен благодарение на разположението на батерията под него / и тънкият профил на седалките Zero Gravity на Ariya водят до огромно пространство за краката и лесно взаимодействие между пътниците на предните и задните седалки.

Версиите на Ariya  с два електрически двигателя разполагат с най-усъвършенстваната система на Nissan за управление на всички колела e-4ORCE. Родена от богатата история на компанията в разработването на доказали се високопроходими, както и спортни автомобили, e-4ORCE е духовният наследник на Системата за разпределение на въртящия момент ATTESA E-TS на Nissan GT-R и интелигентната 4X4 система на Nissan Patrol.

Чрез специално управление на мощността и спирачките, e-4ORCE повишава увереността на водача, като проследява линията на движение на почти всяка пътна настилка, без да е необходимо да променяте стила си на шофиране. Когато влиза в завой по заснежени пътища, например, автомобилът може точно да проследи посоката на движение благодарение на свръхпрецизното управление на електродвигателя и спирачките.

Версията на Ariya 63kWh (от 89 990 лева) със задвижване на две колела е идеална за градски и извънградски пътувания и за водачи, които търсят качество и стил в своето следващо поколение електромобил. Ariya 87kWh (от 116 490 лева) с две задвижващи колела предлага допълнителен пробег за тези, които искат да се отправят на по-дълги пътувания.

Ariya e-4ORCE 87kWh със задвижване на четирите колела (от 123 490 лева) предлага атрактивен баланс между динамика и стойност в своя сегмент. Почти без компромис по отношение на пробега, този модел предлага динамично поведение в комбинация с иновативни нови технологии, включително два електромотора и технологията за управление e-4ORCE, които осигуряват балансирана и предвидима мощност към четирите колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин