Новини » Светът на Фолксваген » Новости » Минимум 77 910 лева за новия Volkswagen Multivan на българския пазар

Минимум 77 910 лева за новия Volkswagen Multivan на българския пазар

0903
2022

77 910 лева струва базовата модификация на Volkswagen Multivan – 1.5 TSI 7DSG със 136 конски сили, на българския пазар. Освен нея клиентите могат да поръчат и 2.0 TSI (204 к.с., от 86 465 лв.), както и 2.0 ТDI (150 к.с., от 83 615 лв.). На върха в гамата е 1.4 eHybrid (218 к.с., от 93 440 лв.) със зареждане от контакта. Топизпълнението Multivan 7 1.4 eHybrid Style дълга база излиза 112 200 лева – а с подбор на някои екстри лесно ще прескочите границата от 120 000. Tрансмисията винаги е автоматична с два съединителя – ръчна изобщо не се предлага

Новият Multivan предлага до седем на брой индивидуални седалки и може да бъде поръчан в трите версии на оборудване „Multivan“, „Life“ и „Style“. Със своята изцяло новоразработена концепция на седалките и багажното отделение, новият MUV (Multi Utility Vehicle) е отлично решение за мно-гобройни ситуации и сценарии в сферата на модерната мобилност.

Едно от най-важните задания пред развойните инженери беше произвежданият в завода за лекотоварни превозни средства на Volkswagen в германския град Хановер Multivan да отбележи своята пазар-на премиера и във версия с plug-in хибридно задвижване. Литиево-йонната акумулаторна батерия на Multivan eHybrid е с нетен ка-пацитет от 10,4 кВтч. Това енергийно съдържание дава възможност на но-вия Multivan eHybrid да измине пробег на изцяло електрическа тяга от 46 до 50 километра (близка до реалната стойност според изискванията на WLTP).

Частично автоматизирано движение – първият Bulli с „Travel Assist“

Гамата от асистиращи системи също е значително разширена, като в зависимост от нивото на оборудване, новият модел разполага с повече от 20 системи. Част от стандартното оборудване на всички версии на новия Multivan е системата за наблюдение на зоната пред автомобила „Front Assist“, включваща функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, асистенция при избягване с препятствие на пътя с новия асистент за завиване, функция за разпознаване на пътни знаци, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение „Lane Assist“ и системата за круз контрол. Сред допълнително предлаганите системи е новият „Travel Assist“, който позволява частично автоматизирано шофиране в целия диапазон от 0 до 210 км/ч. При „Travel Assist” функциите на круиз контрола с превантивно действие „ACC” (Adaptive Cruise Control) и функцията за асистенция на водача при поддържане на лентата за движение „Lane Assist” се обединяват, осигурявайки едновременен контрол на скоростта и дистанцията (в надлъжно направление) и на управлението  в лентата (в напречно направление), увеличавайки значително комфорта и безопасността. Това е особено ефективно в съчетание с новата система“Car2X“ за предупреждение за локални опасности – чрез „Car2X“ Multivan обменя предупредителни съобщения с другите превозни средства и пътната инфраструктура.

Още по темата

ƒ