Минимум 70 000 лв. за А-класата като SUV

1504
2020

Силвър Стар представи в своите дигитални канали новия Mercedes-Benz GLA – лайфстайл ориентиран SUV, с изразен характер, повече пространство и допълнителна безопасност. Моделът залага на удобство, интуитивност и ефективност на вградените системи.

Характерът на автомобила е значително по-силно изразен в сравнение с предишното поколение. С 10 сантиметра по-висок, новият GLA предлага повече пространство в интериора и динамично излъчване в екстериора. Предните две седалки, както за водача, така и за пасажера са позиционирани по-високо и са по-изправени в сравнение с предходния модел, което е типично за SUV. Въпреки че е с 1 сантиметър по-къс от предшественика си отвън, автомобила е по-просторен, особено за пасажерите на втори ред, като вместимостта на багажника също е увеличена и достига 1430 литра.

4MATIC моделите серийно са оборудвани с офроуд пакет, който включва допълнителен режим за офроуд шофиране, благодарение на който се оптимизира сцеплението при по-лоши терени; асистент за спускане, офроуд визуализация на дисплея, a в комбинация с предни MULTIBEAM LED фарове и специална функция на светлините за офроуд шофиране.

Новият GLA има всички силни страни на сегашното поколение компактни автомобили на Mercedes-Benz. Инфотеймънт системата MBUX с гласово управление е вградена вече като стандарт. В помощ на водача идват и новите системи за асистиране като функцията за формиране на коридор за автомобил със специален режим, както и тази за предупреждение при излизане, която сигнализира на водача за приближаващи се велосипедисти, превозни средства или хора, засечени в близост до пешеходна пътека, а също и активен спирачен асистент с функция за завиване и кръстовище.

Мощните четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели са напълно модернизирани за новото издание на серията компактни модели. В сравнение с предишното поколение те се характеризират със значително увеличени мощност и въртящ момент, както и ефективност и намалени емисии. GLA 200d 4MATIC например разполага с двулитров дизелов двигател с мощност 150 к.с. в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия 8G-DCT. GLA 200 бензин е с мощност 163 к.с. също с автоматична трансмисия като стандарт.

Цената на базовия модел GLA 200 бензин стартира от 69 705 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин