Минимум 47 090 лв. за SUV-купето на Renault


7
апр.
2021

Renault Arkana е първият автомобил, въплътил наскоро обявената стратегия „Нова вълна“. Renault Arkana е хибриден автомобил по отношение на стил, предназначение и двигател. Renault Arkana е вълнуващо предложение за нови завоевания в C сегмент.

Лансирането на Arkana в Европа е начинът на Renault да представи нещо различно на пазара. Първият масов производител, предлагащ SUV модел със спортен дизайн, купе, досега запазено за премиум марки. Новата линия идеално се вписва в останалата част от гамата (Megane, Kadjar и Scenic) и ще бъде ключов играч на SUV пазара, отбелязващ значителен растеж в световен мащаб.

С Arkana, Renault лансира модел със силна хибридна идентичност, както по отношение на стил, така по отношение на двигател. Високата позиция на шофьора за допълнително спокойствие, комбинирана с щедро място за крака и багаж, събрани в уникално иновативен и спортен дизайн, доказва, че този SUV не прилича на никой друг.

Уникална концепция

Със своя просвет от 200 мм и атлетични извивки, Arkana е наистина SUV. Моделът е снабден с предни и задни предпазни брони и протектори на арките на колелата за здрав вид. Покривът и прозорците образуват широка извивка, която се спуска към задната врата, придавайки на автомобила много по-спортен външен вид, подобно на други купе автомобили.

В интериора ергономичният дизайн на новото Renault Arkana е подчертан от фино подбрани материали, много място за съхранение, индукционно зареждане за смартфон, четири USB гнезда и автоматична електрическа ръчна спирачка. Новото Renault Arkana е по-просторно от всички други купе модели, особено в задната част, където пътниците имат 211 мм пространство за краката, което прави модела най-добрия в своята категория. Пространството за стъпалата от 305 мм е сред най-добрите на пазара, както и височината на покрива на задните пътници от 862 мм.

По отношение на съхранението, новото Renault Arkana разполага с щедро багажно отделение с вместимост 513 л (480 л за версия E-TECH Hybrid) и двоен под, който може да се монтира или сваля според изискванията, и възможност за голям равен под, след сгъване на задните седалки.

Единственият хибрид в сегмента си

Renault Arkana се предлага с E-TECH хибриден двигател с мощност 145 к.с. и с 12V микрохибридизирани бензинови двигатели TCe 140 и 160 за по-добра ефективност, отзивчивост и удоволствие от шофирането.

Следвайки стъпките на Clio, Captur и Megane, Arkana продължава по пътя на иновативните хибридни двигатели с E-TECH технология. Неговият хибриден двигател е идентичен с този, който се предлага за Clio E-TECH Hybrid. С повече от 150 патента, революционната технология използва опита на Renault във Формула 1, особено по отношение на рекуперацията на енергия.

Микрохибридните двигатели са базирани на 4-цилиндровия 1,3-литров бензинов двигател с директно впръскване. Микрохибридните възможности се постигат чрез добавяне на система стартер-алтернатор, съчетана с 12V литиево-йонна батерия. Тази технология спомага за намаляване на разхода на гориво с 8%, както и на CO2 емисиите, като същевременно осигурява по-добър комфорт при шофиране.

Безопасни и интелигентни технологии

Renault Arkana предлага най-добрата технология, предлагана за модел на масовия пазар. Със своите 10,2” цветен инструментален панел и 9,3” централен дисплей моделът е оборудван с едни от най-големите дисплеи на пазара. Бордовата технология дава достъп до услуги като:

  • EASY CONNECT за подобрена смартфон комуникация, Apple Car Play, Android Auto, както и Google Search, TomTom Traffic и дори Over The Air актуализации.
  • MULTI-SENSE за персонализиране на настройките на амбиентната светлина на борда и избор на режим на шофиране

Новото Renault Arkana идва с най-новите системи за подпомагане на шофирането, известни като EASY DRIVE: пакет „Автономно шофиране“, адаптивен круиз контрол, автоматично превключване на къси/дълги светлини, активен спирачен асистент, предупреждение за наличие на обект в „сляпата“ точка, разпознаване на пътни знаци и предупреждение при шофиране с превишена скорост, предупреждение при напускане лентата на движение и активна система за поддържане на лентата, 360 ° камера, паркинг сензори, Easy Park Assist… гама от технологии, които, когато се комбинират с платформата CMF-B и 6 въздушни възглавници печелят на модела максималните 5 звезди на краш тестовете на EuroNCAP.

Разнообразие на гамата

В допълнение към „Zen“ и „Intens“, новото Renault Arkana се предлага и в ниво на оборудване „R.S. Line” с етикет „Renault Sport“, с цел да се задоволи интереса на клиентите, които търсят спортен и открояващ се автомобил.

Новото Renault Arkana се предлага в 7 екстериорни цвята: ледниковобял, бял „Юнивърс“, черен, сив, Син „Занзибар“, огненочервен и оранжев „Валенсия“ (запазен за версията R.S. Line). Опционалният черен покрив спомага за динамичната визия на модела. Автомобилът се предлага с избор от 3 модела 17- или 18-цолови джанти.

Цените на Renault Arkana започват от 47 090 лв. (TCe 140 к.с. EDC) и от 50 690 лв. за хибридната версия E-TECH Hybrid със 145 к.с.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин