Новини » Минимум 32 290 лв. за новата Toyota Aygo X

Минимум 32 290 лв. за новата Toyota Aygo X

1211
2021

От днес на територията на българския пазар е активна услугата за онлайн предварителна резервация на новия компактен кросоувър Aygo X. Официалното световно представяне на модела беше на 5-ти ноември, а българските клиенти са сред първите в Европа, които имат достъп до услугата и които ще могат да се докоснат до Aygo X през пролетта на 2022 г., благодарение на възможността за предварителна поръчка.

Градският автомобил може да бъде поръчан през уебсайта на Toyota България на следния линк като се предлагат две нива на оборудване – Aygo X Pulse CVT (oт 32 290 лв.) и Aygo X Envy CVT (от 36 290 лв.). Двете нива са подбрани според атрактивността си и изискванията на местния пазар, водейки се от желанията на българските клиенти да управляват привлекателни автомобили с безупречни характеристики. За да бъде осъществена успешно резервацията, е необходимо заплащане на депозит, който се приспада от крайната цена на модела при физическата поръчка, извършена при оторизиран дилър на Toyota в страната.

Нивата са налични в двуцветни изпълнения на екстериора в четири отличими цвята, специално създадени за модела. Външните лакови покрития са вдъхновени от четирите подправки – чили (червено), кардамон (зелен), хвойна (синьо) и джинджифил (бежово), като се предлагат с черен покрив, който още повече допълва закачливия, но стилен характер на компактния модел. Изборът на външен цвят определя и акценти в интериора, които следват нюансите във външното лаково покритие, за да придадат характерен, ярко отличаващ се дизайн на мястото на водача, арматурното табло и централната конзола.

Aygo X прави голяма крачка напред и по отношение на безопасността, като за първи път в компактен модел от А сегмента, и като част от стандартното оборудване на всички пазари, се внедрява Toyota Safety Sense. Системата за превантивна безопасност PCS (Pre-Collision System) с функция за разпознаване на превозни средства вече работи при по-висока скорост на движение, като за първи път при Aygo X се прилагат функциите за разпознаване на пешеходци през деня и нощта (Pedestrian Detection), разпознаване на велосипедисти през деня (Cyclist Detection), асистенция за ограничаване при сблъсък (Collision Mitigation Support), Интелигентен адаптивен круз контрол (Intelligent Adaptive Cruise Control), Асистент за поддържане на лентата за движение (Lane Trace Assist) и Асистент за управление при спешни случаи (Emergency Steering Assist). С цел гарантиране на цялостната безопасност, в новия Aygo X са използвани и допълнителни мерки за подобряване на пасивната сигурност като структурно усилване на каросерията за по-ефективно поглъщане на енергията при удар.

Aygo X е компактен автомобил, оборудван с някои от най-новите и технологично напреднали функции. Собствениците на новия модел ще могат да запазят постоянна връзка със своя Aygo X чрез Toyota Smart Connect и смартфон приложението MyT. Чрез MyT клиентите могат да получават различни данни и да следят работните характеристики на автомобила чрез функции като анализа на стила на шофиране, нивото на горивото в резервоара, различни предупреждения, както и проследяване на местоположението на автомобила при необходимост. Toyota Smart Connect от своя страна предлага кабелна и безжична връзка за смартфон интеграция в автомобила чрез Android Auto и Apple CarPlay.

Стартът на продажбите на новия Aygo X се очаква да бъде през пролетта на 2022 г., като клиентите, направили своите онлайн предварителни резервации до февруари месец, ще са сред първите ексклузивни собственици на новия компактен кросоувър.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ