Минимум 243 300 лв. за електрическия Mercedes EQS SUV на българския пазар

2508
2022

EQS SUV е първият изцяло електрически луксозен SUV от Mercedes-EQ, който желаещите вече могат да поръчат във всички дилърства на Силвър Стар, генерален дистрибутор на марката в България. При старта на продажбите у нас, моделната гама съдържа два варианта – EQS 450 4MATIC с мощност от 265 кВт (360 к. с.) и EQS 580 4MATIC, зареден с 400 кВт (544 к. с.). Цените започват от 243 300 лв. с ДДС за EQS 450 4MATIC и 273 000 лв. с ДДС за EQS 580 4MATIC. Моделите могат да се поръчат сега, а доставките им за Европа стартират през декември 2022 г. Моделната серия се произвежда по въглеродно неутрален начин в завода на Mercedes-Benz в Тускалуза, САЩ.

Най-новото попълнение на електрическата гама на Mercedes-Benz предлага място за до 7 души и ще допадне изключително много на хората с активен начин на живот. За семействата EQS SUV има трети ред седалки и мултимедия на задните места; авантюристите разполагат с много пространство и гъвкавостта, от които се нуждаят; технологичните фенове, които искат да шофират електрически SUV, ще получат най-доброто, а за саунд маниаците – звуковата система Dolby Atmos ще изведе аудио съвършенството на съвсем ново ниво.

EQS SUV предлага много пространство, комфорт и свързаност в авангардния си и луксозен интериор. Вторият ред седалки са електрически регулируеми Третият ред с две места е сериен за българския пазар, като седалките се сгъват механично и се образува равен под на товарното отделение.

Всички желаещи да притежават първия електрически луксозен SUV на Mercedes-Benz могат да избират измежду три линии за екстериора и интериора:

  • Стандартен екстериор и линия Electric Art интериор
  • Electric Art екстериор & Electric Art интериор
  • AMG екстериор & AMG интериор

При EQS SUV по-важното оборудване е организирано в няколко пакети. Това са Advanced, Advanced Plus, Premium и Premium Plus, като те се надграждат помежду си и зависят от избрания модел. Въпреки това, някои екстри са налични и по отделно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин