Минимум 112 900 лв. за новото електрическо BMW i4


2
юни
2021

С BMW i4 чисто електрическата мобилност достига до ядрото на марката BMW. Още от ноември 2021 година радостта от шофирането с нулеви локални емисии ще бъде достъпна в традиционния център на сегмента на средния клас. BMW i4 е Гран Купе с 4 врати и съчетава пространствения комфорт и практичността на тази автомобилна концепция с типичния за марката спортен дух и убедителния и при дълги пътувания пробег. Уникалните в сегмента премиум характеристики проличават и от високата зрялост на задвижването и окачването, елегантния дизайн, безкомпромисното качество на материалите и изработката, както и множеството възможности за индивидуализация. Освен това за емоционалното изживяване при шофиране допринасят и новото поколение на системата за управление BMW iDrive и актуалните иновации в областта на автоматизираното шофиране.

При въвеждането му на пазара ще се предлага избор между два варианта на модела, сред тях и първият М автомобил със задвижване с нулеви локални емисии. BMW i4 M50 (среден разход на електроенергия: 24 – 19 кВтч/100 км според WLTP, CO2 емисии: 0 г/км) като Performance автомобил на BMW M GmbH с по един електромотор на предната и на задната ос осигурява системна мощност от 400 кВт/ 544 к.с.  за особено интензивна радост от шофирането с пробег при тестовия цикъл WLTP до 510 километра. BMW i4 eDrive40 (среден разход на електроенергия: 20 – 16 кВтч/100 км според WLTP, CO2 емисии: 0 г/км) съчетава електромотор с мощност 250 кВт/340 к.с. с класическо задно задвижване. Пробегът му, измерен при тестовия цикъл WLTP, е до 590 км.

BMW i4 се произвежда гъвкаво в завода на BMW Group в Мюнхен на общ конвейер с моделите с Plug-in хибридно задвижване и двигатели с вътрешно горене. Както за производство на автомобила, така и за производството на акумулаторните клетки се ползва 100% екологична електроенергия.

Необходимите за високоволтовите акумулатори количества кобалт и литий се осигуряват от BMW Group от контролирани източници в и след това се доставят на производителите на акумулаторни клетки. Конструктивният принцип на електромоторите позволява производството им без използването на метали от групата на редкоземните елементи в роторите. За щадящото ресурсите производство на BMW i4 допринася и високият дял вторични и рециклирани материали.

BMW i4 ще се предлага в България на цена от 112 900 лв. с вкл. ДДС за BMW i4 eDrive40 и 140 900 лв. с вкл ДДС за i4 M50.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин