Минимум 101 890 лева за новия Defender на българския пазар

1906
2020

Новият Land Rover Defender вече пристигна и в България. От днес потребители и почитатели на иконичния 4х4 модел имат възможността да поръчват авантюристичния автомобил, както и да го тестват до границите на възможностите му. Легендарният всъдеход е най-здравият и най-способният Land Rover, създаван досега, който съчетава в себе си свързаните технологии на 21-ви век и неоспоримите офроуд характеристики на Land Rover. Новият модел представя 70 години на иновации и подобрения, отдавайки почит на историята на автомобила за здравина и солидност, и същевременно оставайки изцяло Defender, пригоден за новото време, в което живеем.

На 18.06.2020 г. иконичният 4×4 модел също така бе представен за първи път в рамките на медиен тест драйв из китните български селца около Своге. Гостите на събитието имаха възможност да поставят легендарния Land Rover Defender отвъд границите на възможностите му, обхождайки специални офроуд терени в полите на Понор планина. Моделът, до който медийните представители се докоснаха, бе Defender 110 First Edition, който разполага с 2-литров дизелов двигател с мощност 240 к.с. и максимален въртящ момент от 430 Нм.

Екстериорът на Defender е без аналог. Отличителният му силует моментално демонстрира характера на автомобила и грабва вниманието. Всеки един елемент от дизайна напомня за емблематичния външен вид на оригинала – от късите преден и заден надвеси до заоблените фарове. Нивото на оборудване First Edition добавя към външния вид на автомобила редица елементи, сред които плъзгащ се панорамен покрив, емблема First Edition и безключов достъп. За максималното авантюристично преживяване на гостите на събитието иконичният всъдеход достигна впечатляващите 29 см. офроуд височина, а автомобилът се изкачи над 1300 метра надморска височина, оборудван с 20-инчови джанти с 5 спици Style 5098 с покритие в цвят Gloss Sparkle Silver.

Отваряйки вратите на автомобила, се открива впечатляващ интериор, пригоден изцяло за приключенията на 21-ви век. Иконичният модел създава усещане за простор, а отворите Alpine, над задните седалки, изпълват купето със светлина и подчертават характера на автомобила. Defender 110 First Edition предлага на потребителите и отопляем кожен волан, предна централна конзола с хладилно отделение и метални пластини на праговете на вратите с надпис First Edition. Сядайки на седалките, легендарният всъдеход предостави на медийните представители комфорт в големи дози с тапицерия от зърнеста кожа и здрав вълнен текстил, предни седалки с подгряване с 12-степенно електрическо управление и функция за запаметяване с подглавници с 2-степенно ръчно управление.

Емблематичният 4×4 съдържа технологиите на 21-ви век и представя информационно-развлекателната система на Land Rover, която разполага с интуитивен интерфейс и собствена резервна батерия. Разширените софтуерни актуализации по въздуха (SOTA) също гарантират, че клиентите ще могат да се възползват от най-новия софтуер по всяко време, където и да са по света.

Новият Defender е и първият автомобил с два вградени LTE модема за подобрена свързаност, докато новата сензорна информационно-развлекателна система на Jaguar Land Rover от Pivi Pro е с водещ в индустрията дизайн и споделя електронен хардуер с най-новите смартфони. Моделът First Edition пък е оборудван с 10-инчов интерактивен дисплей за водача и аудиосистема MeridianTM с мощност 400W и 10 високоговорителя плюс субуфер.

Land Rover Defender е пионер, поставайки домейн контролер в автомобила, който включва редица усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS) и удобства за управление. Те са изградени на базата на QNX Hypervisor, което осигурява на шофьорите всичко, от което се нуждаят – сигурност, безопасност и надеждност. Консолидирането на повече системи в по-малко ECU е неразделна част от бъдещето на автомобилния електрически дизайн и ще се ползва като модел за архитектурата на автомобилите от следващото поколение на Land Rover.

Създаден за велики дела, иконичният всъдеход Land Rover Defender, и в частност моделът 110 First Edition, е оборудван с електронно въздушно окачване с Адаптивна динамика и разполага с офроуд системите Terrain Response 2 и Configurable Terrain Response. Въздушното окачване, двойната скоростна кутия и всички останали екстри в автомобила различават новия Defender от предходните модели. Най-новата технология на Land Rover Terrain Response позволява на легендарния всъдеход да отиде на места, които са недостъпни за други автомобили 4×4.

Иконичният офродър се предлага с вградена технология Clearsight Ground View, която позволява безпроблемен изглед „през“ предния капак на Defender. Системата извежда множество външни изгледи, включително под автомобила и колелата. Така че независимо от посоката и пътната настилка, чувството за безопасност в автомобила е несравнимо.

Defender веднага дава усещане за един пъргав автомобил. Воланът реагира по-бързо, а въздушното окачване на всъдехода ще направи пътуването изключително удобно. Дори би могло да се каже, че легендарния офроудър разполага със спортно поведение и пъргавост на пътя. По време на завои колата ще остане стабилна и сигурна.

Достъпът до контролите за офроуд шофиране става чрез сензорния екран, както и чрез натискане на един бутон и използване на един от контролите air-con.

Камерите, вградени в иконичния офроудър, ще помогнат придвижването по всякакъв вид терен, докато въздушното окачване позволява спускане, а след това плавно повдигане на задната част на автомобила. Също така новият Defender може да тегли с лекота до 3 500 кг. товар.

Легендарният офроудър пpeдлaгa впeчaтлявaщa мoдyлнocт и възмoжнocти зa пepcoнaлизaция cпopeд пpeдпoчитaниятa и пpилoжимocттa. По този начин потребителите ще могат да създадат автомобила си, така че той изцяло да отговаря на начина им на живот. Освен голям набор от цветове, може да бъде добавен хладилник, допълнителна седалка или да няма абсолютно нищо между двете предни седалки. Може да бъдат добавени още две седалки в багажника, за да се превърне Defender 110 в седемместен. Иконичният всъдеход разполага с място за чаши, отвори за електрическо захранване, както и вентилационни отвори навсякъде, докато пространството за багаж варира от 231 литра с три реда за съхранение до 916 литра с два реда, както и пространство от 2 233 литра, когато всички седалки са прибрани без предните. Изборът на оборудване също е широк и клиентите могат да се спрат на едно от шecтте нивa нa изпълнeниe – Dеfеndеr Standart, Ѕ, ЅЕ, НЅЕ, Dеfеndеr Х и Fіrѕt Еdіtіоn.

Автомобилът се предлага с богата гама от дизелови и бензинови двигатели. Дизеловите мотори са два вида с мощност съответно 200 и 240 к.с. Новият Defender разполага и с бензинови агрегати – единият с четири цилиндъра и 300 к.с., другият с шест цилиндъра, мек хибрид и 400 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин