Минимализъм в Model 3

Кокпитът на Tesla Model 3 дефинира по нов начин "редуцирания до най-същественото интериор". Първите автомбили ще бъдат доставени още през този месец


4
юли
2017

Електрическият пионер започна с производството на Model 3 в края на февруари 2017 г. Дългоочакваният базов електромобил се произвежда във фабриката на Tesla във Фриймонт. Според информацията капацитетът на батерията на модела е под 100 кВтч., тъй като междуосието на Model 3 е недостатъчно за по-голяма батерия. Очакванията са големи, тъй като още преди появата си Model 3 се счита за специален автомобил: никоя друга марка досега не е успяла като Tesla да въодушеви клиентите толкова, че да си поръчат автомобил, който не видели. Още при представянето поръчките бяха 100 000, а общо са към 400 000.

За първи път бяха пуснати снимки от кокпита на Model 3. Гигантският централен тъчскрийн дисплей е хоризонтално разположен и служи едновременно и за скоростомер. Освен уреди липсват и вентилационни дюзи – ще има иновативна система със само една дюза. Model 3 ще предлага място за петима пасажери. Ще има и два багажника – отпред и отзад.

Пробегът на Model 3 е 346 километра, а моделът на Tesla ускорява за под 6 секунди до 100 км/ч. AUTO BILD предполага, че ще има и нива на оборудване с по-голям капацитет на батерията. Цената на Model 3 ще е около 60 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >