Милионер кани Фетел да кара на Льо Ман

2708
2020

Редом с Indy 500 „24 часа на Льо Ман“ е едно от най-известните състезания в света на моторспорта. Победата в него е мечта за много пилоти. Сега един от участниците в „часовете“, примамва с тази възможност Себастиан Фетел (33). Джеймс Гликенхаус (70) си е изградил култово име в света на спортните автомобили, като записва много участия в надпревари за издръжливост с хиперавтомобила си „самоделка“ Scuderia Cameron на Нюрбургринг, както и с  SCG 007 (3,5 л Biturbo V8, почти 700 к.с.) в новия клас за хиперавтомобили на състезанията за издръжливост. През 2021 Гликенхаус иска да стартира с два автомобила – като с удоволствие би предоставил единия на Себастиан Фетел.

„Не мога да му платя колкото Ferrari”

„Ако Себастиан реши да се „пробва“ и дойде да кара за мен, ще се радвам да го приветствам“, казва американският милионер при представянето на новия мотор за прототипа си в Льо Ман. „Но не мога да му платя колкото Ferrari”.

Джеймс Гликенхаус

Гликенхаус е режисьор и голям ентусиаст по отношение на спортните автомобили и се познава лично с президента на Ferrari Лука ди Монтедземоло. „Той е човек от старата школа и именно затова го харесвам.“ Ето защо и критикува Ferrari за начина, по който се отнася с многократния шампион. „Не знам как се развиват нещата вътре във Ferrari, но като човек отвън ми е ясно, че в миналото са се отнасяли лошо с пилотите“, казва американецът. „И това е още от времето, по което Енцо беше жив.“

Самият Фетел не изключва възможността да стартира на Льо Ман и коментира: „Бих могъл да си представя да стартирам в подобен тип надпревари.“ Германецът е пуритан в света на моторспорта и със сигурност би се радвал да повтори победата в „24 часа на Льо Ман“, която си извоюва бившият му съперник Фернандо Алонсо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин