Микробусът на Maybach

2212
2022

В момента в Щатите за продажба е обявен Mercedes V-клас, който е не по-малко по-луксозен от Maybach S-клас

Продава се луксозен микробус! Вземате един Mercedes V-клас, изваждате всичко отвътре, натъпквате този Benz с кожа и модерна техника и ето ви готов ултралуксозен микробус на Maybach!

В момента в Щатите този Maybach V-клас е обявен за продажба. Като база за впечатляващата преработка служи обикновен Mercedes V-клас, който в Щатите се нарича Mercedes Metris. Там единствената моторизация е 4-цилиндров 2-литров бензинов мотор (M 274) с 211 к.с., комбиниран винаги с 9-степенна автоматична трансмисия (9G-Tronic).

Базовата цена на Metris е около 82.000 лв., с което микробусът е доста по-евтин от същата версия в Германия (117.000 лв.).

Maybach-преработката изглежда добре

В показания Mercedes Metris е инвестирана немалка сума за преработката. На външен вид преработката включва 19-цолови хромирани джанти, нова предна броня, хромирана радиаторна решетка с вертикални елементи, както и нови задни светлини и модифицирана задна броня. В комбинация с фалшивите ауспухови тръби визията а ла Maybach е доста успешно постигната. На снимките преработката също изглежда много успешно. Оригиналните лога и надписи Maybach карат преработката да изглежда много достоверна.

Отговорна за трансформацията а ла Maybach е фирмата със седалище в Коста Меса „Bespoke Upholstery and Restoration“. Ако си мислите, че външният вид е кулминацията, то трябва да погледнете вътрешното пространство на този V-клас. Тук тунинг-специалистите са свършили чудесна работа и сравнително семплият сериен интериор се е превърнал в абсолютен храм на лукса.

В унисон с белия лак на каросерията, собственикът е избрал двуцветна кожена тапицерия в бяло и червено. Претапицирано е цялото вътрешно пространство. Това включва и двете отделни седалки на втория ред, които се регулират електрически дори до лежащо положение. Освен това те разполагат с функция за масаж, отопление, вентилация и могат да се управляват удобно посредством тъчскрийн.  Тук микробусът не отстъпва по лукс на Mercedes-Maybach S-клас.  

За разлика от в S-клас, тук на третия ред могат да пътуват още трима пасажери. Най-отзад не е чак толкова луксозно, както на втория ред, но и най-задната седалка е отопляема и вентилирана, като двете външни места има вадещи се подлакътници.

Пълно оборудване във V-клас

За да може не само комфортът на седене, но и обстановката да е подобаваща, всички странични стени са покрити с кожа в цвят бордо. Освен това са монтирани оригинални вентилационни дюзи на Mercedes за климатизация и електрически завеси. Декоративните елементи приличат на тези на Maybach. Инфотейнмънт системата пък прилича по начина на разположение на тази на BMW Серия 7. Сгъваеми масички, индиректно осветяван таван и под с външен вид на теракот са останалите белези на преработката.

Водачът и пътникът до него също се възползват от обновлението а ла Maybach. На първия ред също доминират бялата и червената кожа. Освен седалките, вратите и предната колона с кожа е тапицирана и голяма част от арматурното табло. За да направят уредите на V-клас по-благородни, „Bespoke Upholstery and Restoration“ са свързали аналоговите уред с монитора на навигацията, така че на пръв поглед всичко изглежда като MBUX-двоен дисплей. Финалният завършек поставя кожен волан в AMG-стил.

Преработката е извършена между юни и юли 2022 и тъй като луксозният V-клас е с пробег 2253 километра (1400 мили), изглежда почти неизползван. Налице е фактура за всички дейности по преработката. На снимките сумата не се вижда, но все пак е интересно да се знае в какъв размер е била.

До този момент най-високата оферта е 200.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин