Мика Хакинен атакува в триатлона

2606
2018

Следващия уикенд Nokian Tyres ще поведе хиляди атлети по триатлон към постигането на отлични резултати, по време на вече изцяло разпродаденото състезание Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland, което ще се проведе в град Лахти, Финландия. Много от служителите и партньорите на компанията ще участват в състезанието, включително Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres, както и Мика Хакинен, посланик на марката и двукратен шампион във Формула 1.

За първи път, това глобално и изключително популярно събитие, ще се проведе във Финландия и то през нощта. Състезанието Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland започва след обед, което означава, че участниците в триатлона ще преминат през финалната линия късно вечерта. Красивото местоположение допринася за уникалността на събитието. Чистата, живописна финландска природа и среднощното слънце превръщат състезанието в едно незабравимо преживяване, както за участниците, така и за зрителите.

За Nokian Tyres, основен партньор и главен спонсор на събитието, триатлона е много повече от взискателно състезание. Този спорт се вписва по естествен начин в ценностите на компанията, които насърчават мобилността и активния начин на живот.

  • „Триатлонът е спорт, който съвпада с нашата фирмена култура. За него се изисква упоритост и издръжливост. За нас, триатлона означава ангажирани и целенасочени усилия, грижа за здравето и поставяне на физическите и ментални способности на изпитание. Решителност и вяра в собствените способности, движат индивидите, а също и компаниите напред.“, казва Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Hakkapeliitta Триатлон поддържа хората на Nokian Tyres в движение от повече от 20 години

Nokian Tyres е вече добре запозната с триатлона като спорт, тъй като организираният от компанията Hakkapeliitta Триатлон вдъхновява персонала да се движи от повече от 20 години. Приносът към благосъстоянието на работниците и служителите има сериозен и дълготраен ефект.

  • „Нашият международен Hakkapeliitta Триатлон помага на персонала ни да бъде активен и да се грижи за себе си. Здрав, ангажиран и компетентен персонал поставя основата за успеха на компанията.“, казва Корхонен.

Ironwoman – “Желязната дама” води чрез пример

Самата Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres, е също активен спортист. Това, което Корхонен особено обича в триатлона е чувството за общност, което дори я насърчило да участва в цяло Ironman състезание.

  • „Физическите упражнения са завладяващи и всички спортове предлагат възможност за непрекъснато усъвършенстване. Например аз започнах плуване в свободен стил без предишен опит. Това, че можех, най-накрая да плувам в открито море, ме накара да се почувствам невероятно.“, обяснява Корхонен.

Опитен автомобилен състезател насърчава безопасната мобилност

Един от участниците в Ironman е посланикът на Nokian Tyres, световният шампион Мика Хакинен. Професионалният автомобилен състезател ще се включи като част от отбора на Nokian Tyres „Turvassa Tiellä“, който се стреми да повиши осведомеността за безопасна мобилност и по-специално за значението на състоянието на гумите. Кампанията за пътна безопасност „Turvassa Tiellä“, на финландската организация за автомобилни и моторни спортове AKK, промотира безопасна мобилност в училища и по време на събития. Тя е част от глобалната кампания за пътна безопасност на FIA (Международната автомобилна федерация).

Nokian Tyres ще представи и новата си услуга SnapSkan по време на събитието. SnapSkan повишава безопасността на пътя, и ще позволи на участниците в събитието да проверят състоянието на гумите си бързо и лесно.

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland ще се проведе в Лахти, Финландия на 30 юни 2018. Ще участват 1,800 състезатели от 41 различни националности. Очаква се между 10,000 и 20,000 души да посетят района на събитието.

Гледайте на живо излъчването на събитието Nokian Tyres IRONMAN 70.3 на 30 юни 2018: www.ironman.com

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин