Мигащото зелено на светофарите в столицата остава

1711
2021

Мигащият зелен сигнал на светофарите в София няма да отпадне, разкри председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев посредством пост на профила си във Facebook. През 2016 г. „мигащото зелено“ беше въведено от Столичната община, а по-късно – наложено и от други градове у нас. По данни на институциите иновативното решение намалявало броя на ПТП-тата. Затова от 2017 г. СО настоява за промяна в наредбата на Министерството на регионалното развитие, която да включи мигащия зелен сигнал, пише Георгиев.

Наскоро от МРРБ излязоха с позиция, че нямало правно основание за въвеждането на мигащата светлината, тъй като регламентацията не съществувала нито в Закона за движение по пътищата, нито в Наредбата, уреждаща светлинните сигнали, посочва председателят на СОС.

В резултат на действията на Столичната община и след водопада от недоволство на гражданите, изразен предимно в социалните мрежи, от МРРБ съобщиха, че ще въведат изменения в наредбата си, така че мигащото зелено да продължи да функционира, разкрива още Георгиев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин