Мечтата на геймърите: Sony и Honda готвят модел с интегриран Playstation

0212
2022

Playstation в автомобила?! Това, което преди повече от 20 години в предаването за тунинг „Pimp My Ride“ беше истинска сензация, скоро може да влезе в серийните модели. Или казано с други думи – игралната конзола ще бъде монтирана не от тунера, а директно от производителя. Защото т.нар. „In-Car Gaming“ става все по-важен в ерата на електрическите автомобили. Това е добре известно на Sony и на Honda, които наскоро обединиха сили в проeкт за създаване на електромобили с вграден PS5.

Искате да направите някоя и друга виртуална обиколка на „Beach Buggy Racing 2“, докато висите на зарядната станция? Това отдавна е възможно в повечето актуални модели на Tesla. Други производители също разпознаха новата тенденция и в бъдеще ще предложат на клиентите си In-Car Gaming. BMW иска да интегрира така наречените Casual Games в автомобилите си от 2023 г. Тези игри могат да се изтеглят удобно over-the-air през платформата AirConsole. В случая смартфонът играе ролята на контролер.

На CES 2022 Sony представи Vision-S 02, компактен електрически SUV. Може би, в бъдеще ще го видим с вградена PS5?

Sony и Honda могат да стигнат още по-далеч. Двете компании наскоро основаха съвместното предприятие Sony Honda Mobility (SHM). Основните му цели са разработката на електромобили и услуги за мобилност. В интервю за Financial Times шефът на SHM Изуми Каваниши намекна, че технически би било възможно игрална конзола да бъде интегрирана в автомобила.

Първият модел на Sony и Honda – не по-рано от 2026

Но кога ще видим първите модели автомобили, идващи с PS5 от завода? Преди мечтата на много геймъри да се превърне в реалност, ще трябва да мине малко време. Защото идеята на японците не е просто да „присадят“ игрална конзола в някой автомобил. Той трябва да бъде хардуерът за реализиране на желаните идеи по отношение на забавление и свързаност в мрежа. Поради тази причина моделите трябват да бъдат усъвършенствани в областта на автономното шофиране. А това изисквало време, казва Каваниши.

Според плановете първият електрически автомобил SHM за американския пазар трябва да бъде пуснат на пазара в края на 2025 г. Първите автомобили за клиенти трябва да бъдат доставени най-рано в началото на 2026 г. Дотогава ще тръпнем в очакване да разберем дали те наистина ще имат PS5 или дори PS6 на борда.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин