Нашите съвети » Мечтаете за S-класа? Тази оферта е вашият шанс!

Мечтаете за S-класа? Тази оферта е вашият шанс!

0908
2022

Понятията „олдтаймер“, „разум“ и „луксозен автомобил“ просто не могат да бъдат използвани за едно и също нещо. Но при S-класата, която ви представяме в момента, те се оказват невероятно близки. Защото с оглед на основните показатели, сребристият W 126 е наистина земен: моторизиран с издръжливия редови 6-цилиндров двигател, автомобилът предлага комфортно придвижване без риск от инфаркт на бензиностанцията. Сравнително добра е и цената, която третият собственик на машината е обявил в eBay – 6350 евро (ок. 12 500 лева).

Benz със 180 коня на пробег 260 000 км

Ето защо си струва да проверите как работи задвижващият агрегат, какво е общото състояние на Mercedes-a, както и сервизната му история. Но защо този автомобил е примамлив за ентусиастите на тема класически автомобили? На първо място, заради пробега: 6-цилиндровият редови двигател със 180 к.с. е на около 260 000 км, което не би трябвало да е проблем предвид репутацията на мотора, комбиниран с доста рядката ръчна трансмисия, като много издръжлив. Благодарение на 5-степенната скоростна кутия разходът ще бъде по-нисък, отколкото при често срещания автоматик. Според обявата Benz-ът бил с нов съединител, въпреки че не е ясно дали частта вече е монтирана или просто е включена в общата цена. Боята била в много добро състояние, за което свидетелстват и снимките.

Тук няма автоматична скоростна кутия! В тази класическа S-класа от серията W 126 ще трябва да превключвате предавките ръчно.

По-скоро скромно оборудване, но и кожени седалки

Първият собственик не е инвестирал много в допълнително оборудване. Кожени седалки с подгряване, задни подглавници, тонирани стъкла. Плюс алуминиеви джанти, декорация от дърво и демонтируем теглич. Климатикът обаче не работи. Кожата от дясната страна на шофьорската седалка е напукана, което издава и пробега на автомобила. Тук неминиуемо ще се наложи реставрация.

Редовият „шестак“ под дългия преден капак на 300 SE генерира 180 к.с. и се счита за много здрав.

Специфичните за модела податливи на ръжда точки за поставяне на крика, както и рамката на задния прозорец били в добро състояние – но бъдещият купувач значително трябва да ги провери. За коректността на продавача говори упоменаването на щета върху бронята отзад вдясно, която почти не се вижда на снимките.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА MERCEDES W126

За колекционер тази S-класа може да се окаже на прекалено много километри, но би била идеална за човек, който иска да кара ретро машина, има гараж и е предвидил някакъв бюджет за поддръжка и дребни предстоящи ремонти. Или за фен, който просто си търси трети олдтаймер…

На снимките в обявата Benz-ът изглежда добре поддържан.

И накрая, остава въпросът дали продавачът е готов на договорки по отношение на цената? В обявата е посочено, че тя е твърда, но в популярен сайт за продажба на автомобили същата кола е публикувана на цена, по-ниска със 100 евро. Така че явно има възможност за (лек) коментар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ