Метална „шапка” за MX-5

Mazda ще покаже на автосалона в Ню Йорк MX-5 RF. Роудстър легендата е оборудвана със сгъваем твърд покрив и се опитва да прилича на Porsche 911 Targa.

2303
2016

На автомобилния салон в Ню Йорк (25. Март – 3. Април) Mazda ще ни покаже MX-5 RF – отново версия с електрически сгъващ се метален покрив. RF означава „Retractable Fastback“.

Този Fastback стил има за цел да направи MX-5 RF уникална в своя клас. Покривният механизъм представлява сложна конструкция, но се отваря бързо. Натискате превключвателя на централната конзола (под климатика) и предната и средната част на покрива, както и задното стъкло изчезват електрически зад седалките. Всичко това функционира и по време на движение до скорост 10 км/ч и наподобява Порсцхе 911 Targa (991). Предимството на тази сложна конструкция е, че багажникът остава използваем. MX-5 RF предлага вместимост от 130 литра, а размерите на автомобила са същите като на версията с покрив от плат.  Окачването и управлението на MX-5 RF са обновени. В Европа кабриолетът със сгъваем твърд покрив ще се предлага само с топ моторизацията. 2,0-литровият бензинов агрегат ще бъде с мощност 160 к.с., като клиентите ще могат да избират между механична или автоматична трансмисия. MX-5 RF ще се появи на пазара още през тази година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин