Местят GTI-срещата от Вьортерзее във Волфсбург, Volkswagen става неин домакин

2802
2023

След като стана ясно, че Вьортерзее вече няма да бъде домакин на традиционната GTI-среща, от Volkswagen обявиха, че събитието ще бъде спасено – макар и на различно място

През 2024 г. във Волфсбург Volkswagen ще бъде домакин на традиционната GTI-среща, която се провеждаше дълги години в Австрия на езерото Вьортерзее. Събитието ще бъде проведено  на 9-12 май и има за цел да предложи на GTI общността нова платформа за комуникация.

В средата на февруари 2023 г. австрийската община Мария Вьорт обяви, че преустановява срещата във Вьортерзее след 41 години – от съображения за опазване на околната среда.

Volkswagen има сърце за GTI-общността

В специално прессъобщение от VW подчертават, че феновете на GTI са много ценни за производителя и че компанията чувства своя ангажимент към общността.

GTI-срещата във Вьортерзее е акцент в календара на феновете на GTI от години, като привлича множество посетители от цяла Европа – включително и българи. С решението да проведе срещата във Волфсбург Volkswagen дава нов дом на събитието и демонстрира колко важна за основния бранд е търговската марка GTI.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин