/ Мениджър от бизнеса с опаковки поема Nokian Tyres

Мениджър от бизнеса с опаковки поема Nokian Tyres

Съветът на директорите на Nokian Tyres назначи Юкка Моисио за президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres plc от 27 май 2020 г. Хилле Корхонен се оттегля, след като ръководи компанията като президент и главен изпълнителен директор в продължение на 3 години, а преди това като член на Съвета на директорите, постигайки нови успехи, както на вътрешните пазари, така и на развиващите се пазари.

Юкка Моисио има дългогодишен опит в ръководството на международни компании. Последната му позиция е била президент и главен изпълнителен директор на Huhtamäki Oyj, международна корпорация, специализирана в опаковките. Преди това, Моисио е изпълнявал длъжността президент и главен изпълнителен директор на Ahlstrom Oyj.

„Много съм щастлив да привествам Юкка Моисио като ръководител на Nokian Tyres“, каза Юкка Хиенонен, председател на Съвета на директорите на Nokian Tyres. „Юкка Моисио има доказан опит в успешното ръководене на публично търгувани компании, както и управление на промените в компанията, предоставяйки силно финансово представяне и добра възвръщаемост за акционерите. Той също така има широки познания на пазарите в Централна и Източна Европа, както и в Северна Америка, които са ключовите пазари за растеж на Nokian Tyres. Юкка Моисио притежава опитът и способностите, за да поведе компанията към следващата ѝ фаза на развитие.”

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин