Мексико: новата сила в автомобилната индустрия


4
окт.
2016

Мексико играе основна роля в глобалното автомобилно производство и дистрибуция. Държавата от Латинска се очаква да произведе 4 млн. автомобили до 2018, а до 2020 г. – дори 5 млн. Тя става основна територия за производителите на автомобилни компоненти в глобалната им стратегия на доставка към автомобилни държави и фабрики в Меркосур (най-голямото междудържавно обединение в Южна Америка). Географското й положение дава различни възможности за развитие към всички други континенти.

Очакват се откриване или създаване на нови бизнес предприятия в идните месеци и години, като KIA в Монтерей в края на 2016 г., Audi в Сан Хосе Чиaпа през 2016 г., Daimler/Nissan в Агуаскалиентес през 2017 г., Ford и BMW в Сан Луис Постози през 2018 г. и 2019 г. и накрая Toyota в Гуанахуато през 2019 г.

По данни на AMIA (Мексиканската асоциация на автомобилната индустрия) през 2014 г. страната е седмият по големина производител на леки автомобили в света. Секторът генерира 6% от БВП на страната и 18% от общата промишлена продукция. В момента в Мексико се произвеждат общо 48 модела леки и лекотоварни автомобили, а автомобилната индустрия разполага с 18 завода, локализирани в 11 града. Латиноамериканската държава разполага и с 11 обекта за производство на тежкотоварни автомобили и с 2 – за двигатели за тях. Очаква се до края на т.г. Мексико да произведе близо 200 000 тежкотоварни автомобила. Продажбите на автомобили в страната растат почти непрестанно в периода 2009-2015. За миналата година там са продадени близо 2 млн. леки и 655 хил. тежкотоварни автомобила.

От 1999 г. логистичният гигант Gefco е открил филиали в Аржентина, Бразилия, Чили и Мексико в подкрепа на промишленото присъствие и търговското развитие на PSA Group в зоната на Латинска Америка. Gefco Аржентина днес е вторият логистичен оператор в държавата с 10% пазарен дял. В зоната на Латинска Америка Gefco има много клиенти от автомобилната индустрия, като Alfa Romeo, Bridgestone, BMW, Faurecia, Fiat, Ford, GM, Honda, Lear, KIA, Mercedes Benz, Pirelli, PSA Group, Renault, Scania, Volvo Trucks, VW и др.

Още по темата

Card image cap
АМG на Хакинен обявено за продан

7
сеп.
2017

Mercedes CL 65 AMG, някога притежание на легендарния пилот от Формула 1, ще бъде пуснат на търг от Coys

Card image cap
Новата Zafira: чао на космическия кораб за цялото семейство

30
май
2016

Opel Zafira ще бъде подложен на фейслифт. В Интернет се появиха снимки, на които се виждат предницата, задницата и кокпитът

Card image cap
Когато Кен Блок набара мощен пикап и сняг… (ВИДЕО)

23
дек.
2016

Ford Performance разпространи клип с героя от Gymkhana и F-150 Raptor с 450 „коня“

Card image cap
Мисия „Защита на титлата“

23
мар.
2016

Световният шампион при спортните автомобили Porsche е са модернизирали прототипа LMP1 919 Hybrid. Но не е имало нужда от сериозни промени.

Card image cap

В последния брой:

Архив >