Между BMW X6 и кола от рали Дакар


28
юни
2017

Наистина Sandracer на Zarooq Motors изглежда като кръстоска между BMW X6 и състезателен автомобил от рали Дакар. Автомобилът е представен още в края на 2015 г. След многобройни тестове и подобрения сега той стига до серийно производство – е все пак лимитирано, на 35 бройки с обозначението  Sandracer 500GT.

Касае се за двуместен автомобил със задно задвижване и средно разположен двигател. Автомобилът е с модифицирана предница, впечатляваща ауспухова уредба и внушителен дифузьор. Space-Frame-шасито също е подобрено. При двигателя също има ъпгрейд. Първоначално се говореше за 3,5-литров V6, но колата е оборудвана с 6,2-литров V8 агрегат. Неговите данни са 525 к.с. и 660 Нм.  При тегло от само 1,2 тона това означава впечатляващи динамични характеристики. Трансмисията е 5-степенна, секвенциална, състезателна на Weddle Industries. Възможни са две настройки на височината на автомобила в зависимост от пътя и пистата, а за сигурността се грижи клетката срещу преобръщане.

Карбоновата каросерия се произвежда в Белгия, докато интериорът идва от Германия: тунинг специалистите от Mansory са се погрижили за фина кожена тапицерия, карбонови седалки по мярка и карбонов волан.

Zarooq Motors разглежда автомобила като суперспортист, но от особен вид. Продажбите на модела вече са започнали, като първите доставки са планирани за последното тримесечие на годината.  Цената на модела за плажа е около 800 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >