Мега-сделката между Байерн Мюнхен и BMW пропадна


20
май
2019

Преговорите за партньорство между футболния клуб Байерн Мюнхен и  BMW се провалиха. Разговорите са прекратени – според информация от Audi са предложили по-добра оферта.

Планираният спонсорски договор между футболния клуб Байерн Мюнхен и мюнхенския автомобилен концерн BMW изненадващо се е провалил. Както съобщиха от рекордьора по шампионски титли на Германия, спечели 29-тата си шампионска титла на 18-ти май 2019 г., разговорите относно възможно партньорство са прекратени поради  „липса на доверие“. Според клуба срещата е проведена на 8-ми май. „Засега от Байерн Мюнхен ще запазим мълчание относно причините за прекратяването“, казва се в декларация. „Преговорите приключиха, а ние няма да станем спонсор на Байерн Мюнхен“, заяви говорител на BMW на 18-ти май. Той също не даде подробности. -При евентуално партньорство, за каквото се заговори през март тази година, хората от Мюнхен щяха да сменят Audi като спонсор на футболния тим. Баварците има договор за спонсорство с производителя на автомобили от Инголщадт до 2025 г.

По информация на „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“ от BMW са искали да станат спонсор по-рано от 2025 г., но усилията им не са се увенчали с успех. Шефът на Audi Брам Шот, който в никакъв случай не искал договорът да приключва преди 225 г. е подобрил офертата си. В бъдеще хората от Инголщадт щели да дават по 60 милиона евро на година на Байерн Мюнхен.  

Още по темата

Card image cap
В музея на велосипедите

24
авг.
2017

Неговият кабриолет Mazda RX7 с ванкелов двигател и мотоциклетът Honda с 1100 кубика мощност събират прах в гаража. Бившият мениджър във фирмата производител на куклите Barbie просто няма време за тях

Card image cap
Какво може якият дизелов локомотив MTM SQ7 TDI

27
май
2017

Благодарение на електронното повишение на мощността дизеловият MTM SQ7 TDI се доближава до магическата граница от 1000 Нютонметра. Ние го тествахме

Card image cap

В последния брой:

Архив >