Мега-сделката между Байерн Мюнхен и BMW пропадна


20
май
2019

Преговорите за партньорство между футболния клуб Байерн Мюнхен и  BMW се провалиха. Разговорите са прекратени – според информация от Audi са предложили по-добра оферта.

Планираният спонсорски договор между футболния клуб Байерн Мюнхен и мюнхенския автомобилен концерн BMW изненадващо се е провалил. Както съобщиха от рекордьора по шампионски титли на Германия, спечели 29-тата си шампионска титла на 18-ти май 2019 г., разговорите относно възможно партньорство са прекратени поради  „липса на доверие“. Според клуба срещата е проведена на 8-ми май. „Засега от Байерн Мюнхен ще запазим мълчание относно причините за прекратяването“, казва се в декларация. „Преговорите приключиха, а ние няма да станем спонсор на Байерн Мюнхен“, заяви говорител на BMW на 18-ти май. Той също не даде подробности. -При евентуално партньорство, за каквото се заговори през март тази година, хората от Мюнхен щяха да сменят Audi като спонсор на футболния тим. Баварците има договор за спонсорство с производителя на автомобили от Инголщадт до 2025 г.

По информация на „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“ от BMW са искали да станат спонсор по-рано от 2025 г., но усилията им не са се увенчали с успех. Шефът на Audi Брам Шот, който в никакъв случай не искал договорът да приключва преди 225 г. е подобрил офертата си. В бъдеще хората от Инголщадт щели да дават по 60 милиона евро на година на Байерн Мюнхен.  

Още по темата

Card image cap
САЩ срещу Volkswagen

5
ян.
2016

САЩ се намесва още по-сериозно в дизеловия скандал с VW: заради аферата с манипулирания софтуер правителството предявява иск за милиарди срещу германския гигант

Card image cap
G като Genesis

9
дек.
2015

Hyundai Genesis става отделна марка. Първият модел ще бъде седанът G90. Дебютът на луксозния „кореец” ще бъде на автосалона в Детройт 2016.

Card image cap
Това Ferrari струва 360 000 лв.

29
сеп.
2017

Боята му се разпада, по него има ръжда и мъх. Въпреки това червеното (междувременно по-скоро зелено) Ferrari е всичко друго, но не и евтино.

Card image cap

В последния брой:

Архив >