МВР си купува хибридни „патрулки“ за 96 млн. лева, заменя старите


27
юли
2021

Подмяна на 9% от автомобили на МВР с хибриди е една от мерките, добавени от служебния кабинет в Плана за възстановяване и устойчивост, съобщава „Труд“. За новите превозни средства е предвидена сумата от 96,2 млн. лв. От тях 80,2 млн. лв. ще дойдат от Механизма за възстановяване и устойчивост, а 16 млн. лв. са национално съфинансиране. Планирано е новите автомобили да влязат в редиците на МВР в периода между 2021 и 2023 г.

Според информацията на „Труд“ в Плана специално било посочено, че новите автомобили трябвало да заменят най-остарелите и най-вредни от екологична гледна точка коли на МВР. Огромна част от „патрулките“ дори към днешна дата остават прословутите Opel Astra G. Първата партида от модела, който у нас е по-добре познат като „полицейската Astra“, заменя старите лади пред далечната 2001 г. след скандална сделка.

Полицията в различни германски провинции вече използва хибридни модели като например VW Passat Variant GTE и Volvo V60 Plug-In Hybrid, а в Берлин униформените се движат дори на водород с Toyota Mirai.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин