МВР разпространи клип с най-безразсъдните пешеходци в София (ВИДЕО)

0112
2023

Поредна операция на служителите от отдел „Пътна полиция“ в СДВР бе проведена в периода от 13 до 30 ноември т.г. на територията на столицата. Основни акценти бяха поставени върху превенцията на неправилното пресичане в София и установяване на водачи на моторни превозни средства, които не осигуряват предимство на пешеходците.

Според данните, представени от полицейски инспектор Иво Биков,  в рамките на операцията са установени 66 водачи, отнели предимство на пешеходци, за което са им съставени и съответните актове. По време на извършения контрол са засечени и 171 пешеходци, пресичали пътното платно на опасни и необозначени за тази цел места. За извършеното нарушение са им връчени фишове.

Отдел „Пътна полиция“- СДВР припомня, че с рязката промяна на температурите по пътната настилка се образуват заледявания, които създават предпоставка за сериозни пътни инциденти и са изключително опасни за водачите. Явлението е известно като „черен лед“ – тънък слой, невидим за шофьорите. Ето защо от полицията отново апелират да се шофира с повишено внимание и скорост, съобразена с условията.

От СДВР напомнят на пешеходците да бъдат особено внимателни и да не забравят едно от основните правила за безопасност – пресичане на обозначените за това места – пешеходни пътеки, подлези, надлези и др. Добре е да са облечени в по-ярки връхни дрехи, или да поставят върху тях светлоотразителни елементи – така ще са по-видими за останалите участници в движението. А към водачите униформените се обръщат с апела да шофират с изключително внимание, когато приближават пешеходни пътеки, и със скорост, която ще им осигури безпроблемно спиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин