Маскирано Ferrari с 1000 к.с. тотализирано по време на тест

2711
2021

Тази катастрофа ще излезе доста скъпо! Ferrari SF90 Stradale претърпя произшествие през нощта на един междуградски път. Куриозното: суперспортният автомобил бе маскиран прототип!

Определено не е било планирано така! След теста това, струващо 1 милион лева Ferrari е за автоморгата! Напълно съсипаният суперспортен автомобил е SF90 Stradale. Plug-in хибридът комбинира 4-литров V8-битурбо двигател със 780 к.с. и три електромотора. Резултатът е 1000 к.с. системна мощност и впечатляващи динамични характеристики: спринт до 100 км/ч за 2,5 секунди, а до 200 км/ч – за 6,7 секунди. Максималната скорост, посочена от италианците, е 340 км/ч. Този SF90 обаче вече няма да вдига такива скорости!

Вероятно тези 1000 к.с. са били доста за водача на това Ferrari, който на междуградски път между Хофенхайм и Балцфелд е загубил контрол над струващото 1 милион лева SF90 и се е ударил няколко пъти в мантинелата. Куриозното е, че това Ferrari е бил маскиран прототип. Във вътрешното пространство се виждат измервателни уреди, екрани и аварийни превключватели. Защо обаче появилият се на пазара още през 2020 г. Ferrari SF90 Stradale е маскирано година и половина след това? Нерядко такива автомобили се използват като „опитни” от доставчици на нови системи или части за автомобили.

Вероятно такъв е бил случаят и с това SF90. За жалост Ferrari-то е за моргата. Катастрофата е станала малко след полунощ и в нея не са участвали други автомобили. По информация на полицията останките на автомобила са били разпръснати на площ от 200 метра. Водачът не е пострадал, въпреки че въздушната възглавница не се е отворила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин