Масиран вандализъм: изпотрошиха 15 автомобила Spark


2
окт.
2019

Първата и единствена услуга за споделена мобилност в България SPARK е обект на масирана и организирана атака от страна на неизвестни към момента извършители. Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи. Извършителите действат организирано, с притеснително чувство за безнаказаност, като интензитетът на атаките им расте с всеки изминал ден.

За втори път откакто услугата SPARK оперира в България сме изправени пред подобен проблем. Предишният случай беше преди година и тогава взехме решението да не повдигаме публично темата, защото вярвахме, че подобни проблеми, дори и от толкова крайно естество, са временни и подлежащи на бърза корекция. В момента даването на публичност е наложително, защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти.

Този електрически VW е бил обект на кражба и умишлена катастрофа

За малко повече от две години, компанията за споделени автомобили SPARK реално промени градската среда, като даде възможност на десетки хиляди софиянци да ползват над 230 чисто нови изцяло електрически автомобили на достъпна цена. Услугата ни даде възможност на жителите и гостите на София да се убедят лично в предимствата на споделената икономика и електромобилността.  С дейността си SPARK директно помага за решаването на едни от най-сериозните проблеми на жителите на София замърсения въздух, задръстванията и шума. 

Ето обръщението от компанията:

„Разчитаме, на бърза и ефективна намеса на компетентните органи да преустановят този зловещ вандализъм и да разкрият неговите извършители. 

Обръщаме се и към нашите над 50 000 потребители в София да съобщават за всяко посегателство, което забележат, и да сигнализират за всяко съмнително поведение на хора около автомобилите на SPARK. Всъщност ние сме просто оператор и организатор на услугата, а колите служат на гражданите на София. 

Екипът на SPARK ще окаже пълно съдействие на разследващите органи, като в допълнение ще проведем и собствено разследване.  

SPARK e литовско-българска смесена компания, която оперира в няколко държави в Европа, но никъде досега не сме се натъквали на такова арогантно посегателство срещу собствеността. 

Вярваме, че с подкрепата на огромната общност на SPARK и на официалните власти ще успеем да съхраним София като град, в който надеждно може да се инвестира в иновативни услуги и нови бизнес модели, които подобряват градската среда за всички.“

Още по темата

Card image cap
Учениците от Чепеларе готвят нов електромобил за Shell Eco-marathon Европа 2017

10
апр.
2017

За петото си поредно участие в състезанието за енергийна ефективност гимназистите проектират изцяло нов електромобил

Card image cap
Официално: новият Opel Zafira

1
юни
2016

От Рюселсхайм разпространиха първите пресснимки на обновената версия на хитовия ван

Card image cap
Колко италиански е Fiat Spider?

21
апр.
2016

Конструиран в Япония, произвеждан в Хирошима и „овкусен“ от Fiat – достатъчно ли е това, за да бъде различен от оригинала и малко италиански?

Card image cap
Париж забрани движението на автомобили на възраст над 20 години

16
ян.
2017

Мярката важи за делнични дни във времето от 8:00 до 20:00, френската столица въведе специални винетки в зависимост от екологичния клас

Card image cap

В последния брой:

Архив >