Маршавелов, Карастоянов, Методиев и Семерджиев – победителите на Писта София 2020

2109
2020

Хиляди зрители преживяха магията на тазгодишното издание на “Писта София”, втори кръг от Националния шампионат по „Затворен маршрут”. Високите скорости в четирите състезателни серии МАКСИ, ТУРИНГ, СПОРТ и ЛАДА нагорещиха емоциите в неделния ден за радост на многобройните фенове на автомобилния спорт.

Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Mitsubishi Lancer Evo X спечели серия МАКСИ. Шампионът за 2019-та година преодоля технически проблем в тренировката,  стартира от първата позиция и не изпусна лидерството до края на състезанието. Изключително оспорвана беше битката за второто място на подиума в серията. Там опитът и майсторството дадоха предимство на Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX), който направи едно от малкото атрактивни изпреварвания, измествайки третия Камен Василев.

„Красивите моменти на пистата са за публиката и зрителите, които дойдоха да ни подкрепят. Не може да караме само за време, трябва да има и забавление,” сподели развълнуваният Маршавелов след награждаването.

К. Карастоянов (снимка – Г.Попов)

Кольо Карастоянов с Honda Civic грабна победата в серия ТУРИНГ, следван от Александър Димитров (VW Golf) и Борислав Петров (VW Golf).

“Ако има шестколесни машини, пак ще бъда шампион”, заяви Карастоянов след като вдигна купата.

В серията с най-много участници – СПОРТ, победата заслужи Йордан Методиев (Honda Civic). Втори финишира Александър Димитров – Пъчката (Honda Civic), а трети – Деян Куманов (Honda Civic).

Й. Методиев (снимка – Г.Попов)

“Състезанието премина добре за мен. Възползвах се от грешката на Антов, поведох и така до края. С една дума  изживяването на Писта София за мен беше прекрасно”, коментира Методиев след награждаването.

Най-драматично беше състезанието в серия ЛАДА. Четири автомобила (близо половината от общия брой) отпаднаха в първите обиколки заради технически проблеми. Най-бързият – Веселин Николаев, пък беше дисквалифициран заради нерегламентирано изпреварване. Така с шампионската купа в серията си тръгна Евгени Семерджиев, а втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Светослав Захов и Иван Лишев.

Е. Семерджиев

Първи при отборите станаха пилотите на КА-2 Рейсинг тийм, следвани от АСК Стара Загора и GREEN FOX MOTORSPORT.

Георги Ванков от Габрово пък спечели третото издание на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин