Маршавелов завърши с победа сезон 2021, шампион стана Камбуров


29
ное.
2021

Константин Маршавелов от пловдивския клуб “КА-2 Рейсинг Тийм” спечели последното състезание по автомобилизъм на затворен маршрут и писта за сезон 2021, което се проведе вчера. Това стана на “Писта Хасково”, която през този сезон се проведе на трасето близо до с.Калояново. На второ място остана Румен Киров, а трети бе Пламен Камбуров. Съотборниците на Маршавелов в “КА-2 Рейсинг” – Камен Василев и Венцислав Станев, отпаднаха от надпреварата.

Това е трета поредна победа за шесткратният шампион на България за този сезон. Той стартира годината с второ място на “Писта Бургас”, на “Писта Енеос” отпадна от надпреварата още на старта, а след това последваха трите поредни победи в Русе, Стара Загора и в последния кръг. В генералното класиране Маршавелов остава на втора позиция след Камбуров, който стана шампион в Серия „Макси“. Шампиони в сериите Туринг и Спорт станаха съответно Иван Влъчков и Йордан Методиев – и двамата с Honda Civic.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм” записа нов първи резултат при отборите, след победите на Константин Маршавелов в серия “Макси” и победата на Иван Влъчков в серия “Туринг”. С тази победа пловдивският клуб си гарантира отборната титлата за сезон 2021.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин