Маршавелов: „Готови сме за Велико Търново“

0605
2016

Двукратният шампион на България на писта Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) ще вземе участие в предстоящото състезание на писта „Велико Търново“, което ще се проведе през този уикенд (7-8 май). Надпреварата е втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на „Затворен маршрут“.

Първият кръг, който се проведе на писта „Дракон“ преди две седмици, беше спечелен от пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“. В него пловдивчанинът спечели квалификацията, а в неделния ден и един от маншовете, във втория той завърши на втора позиция, но това му достигна за да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

За съботния ден (7-ми май) е предвиден административния и технически преглед, както и тренировките, които започват от 13:30 ч. В неделя е самото състезание, което се провежда в два манша. Първият старт е от 10:30 ч.

„Готови сме за състезанието във Велико Търново. Направихме пълна ревизия на автомобила, тъй като през тази година разполагаме с повече мощност и това е необходимо, за да се представим добре. Аз лично много харесвам трасето и очаквам интересно състезание предвид метеорологичните прогнози“, сподели Константин Маршавелов преди предстоящата надпревара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин