Спорт » Маршавелов, Влъчков и Ерменков стартират първи в Бургас

Маршавелов, Влъчков и Ерменков стартират първи в Бургас

1410
2017

Високоскоростни емоции предложи денят с квалификация за мястото на писта „Бургас“. Пилотът на „Автотранс Рейсинг Тийм“ Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX) приключи участието си в квалификациите още в началото на първата тренировка за време на състезанието, което е 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Отпадането на двукратния шампион на България в дисциплината „Затворен маршрут“ бе в следствие от удар с Константин Маршавелов, който ще стартира първи в утрешния ден.

След удара автомобилът на Камбуров е със сериозни щети, но механиците на отбора успяха да го оправят за втората тренировка. Така Камбуров в крайна сметка ще стартира четвърти утре. Междувременно отборът на „Автотранс Рейсинг“ е подал контенстация срещу Маршавелов.

Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция на писта Бургас в своята серия Туринг. Шампионът за миналата година бе най-бърз и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна 1:19.257 мин. В първата Влъчков също постигна силен резултат – 1:19.737 мин. В серия Спорт най-бърз беше Ерменко Ерменков.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ