Мартин Чой ще участва във всички състезания на WEC през 2021 г.


30
сеп.
2020

След успешното си представяне в едно от най-престижните мото състезания по света – „24 часа на Льо Ман“ през изминалия месец, най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта- Мартин Чой, получи специална покана да кара с пълна програма в световния шампионат за издръжливост през следващата година. Подкрепяният от ЕКО България състезател ще бъде отново част от екипа ENERGIE ENDURANCE 91, с който се класираха на престижното 12-о място в най-тежката надпревара за издръжливост, след общо 741 обиколки. „Това е голяма чест за мен, тъй като не всеки получава покана да кара в Световния Ендуранс шампионат. Аз се радвам, че съм сред малцината, които получават този шанс и догодина през месец април ще бъдат отново на Льо Ман за шести пореден път”, сподели Чой.

Въпреки, че българската публика е най-близо до сърцето му и обича най-много да се състезава на родна земя, за дългогодишния шампион, това постижение означава много, защото за пореден път успя да представи достойно страната ни на международно ниво. „Гордостта да чуеш българския химн, който звучи заради теб на такова състезание е достатъчно силен стимул за добро представяне“, разказа пилотът. „Винаги има особено и неописуемо вълнение, защото това е легендарно състезание, в което за участие са избрани най-добрите пилоти. Много съм отговорен и ще се боря докрай, независимо от съперниците ми. По време на всяка битка съм страшно амбициран да покажа отново възможностите си пред света“, допълни Чой.

Въпреки несигурността и непрекъснатите промени заради създалата се ситуация, мото сезонът по света и в страната се развива с пълна газ. Чой, продължава успешно да се изкачва към върха и има голяма вероятност да бъде венчан отново с поредната си републиканска и европейска шампионска титла. Благодарение на сериозната си подготовка, тренировки и тестове, както и на силната подкрепа на дългогодишните си партньори от ЕКО България, състезателят постигна поредната си победа в клас Superbike 1000 по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г.

Мартин Чой е готов да се състезава отново за победа и в следващия кръг. „Сезонът е тежък и програмата ми изключително интензивна и променлива. Решаваме участията ми в зависимост от това как се развива ситуацията.Силно съм амбициран да спечеля 26-а шампионска титла, да бъда първи и в европейския шампионат. Защото изключително много обичам този спорт!“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >