Мартин Чой с победа в третия кръг на BMU Road Racing Championship 2020


17
авг.
2020

През изминалия уикенд Мартин Чой постигна поредната си победа за тази година с ЕКО BMW МС 77 рейсинг тийм. По време на третия кръг на BMU Road Racing Championship 2020, който се проведе на 16.08 (неделя) на Мотопарк Аданката в Румъния, Чой безапелационно покори първото място в категорията SBK 1000 с аванс от 22 секунди пред Иван Грозев, който се нареди на второто място. На третата позиция се класира румънецът Влад Неага.

Технически проблем в мотора на най-добрия ни състезател в пистовата дисциплина му попречи да се класира в челната тройка по време на втория кръг на състезанието, който се проведе един ден по-рано, в събота, 15.08.  Благодарение на високото ниво и бързата реакция на експертите в екипа на Чой проблемът бе отстранен и така той успя да навакса и да постигне поредната си победа.

„Въпреки трудностите и несигурната обстановка тази година започна силно и се надявам тя да е една от най-успешните в кариерата ми. Стартирах с победа на любимата ми писта в Долна Митрополия, сега за втори път в рамките на един месец се качих на най-високото стъпало на шампионата в Румъния, а най-доброто предстои. Силно съм развълнуван и за Льо Ман, там тръпката е огромна, отговорността – голяма, а адреналинът – на макс! Заминавам спокоен и със силната подкрепа на спонсорите ми и най-вече на дългогодишния ми партньор ЕКО България и се надявам, че най-доброто предстои“, сподели Мартин Чой.   Многократният национален и източноевропейски шампион ще замине за Франция на 23 август, за да вземе участие в първия кръг на легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, което ще се проведе в края на месеца. Той ще се бори за най-добрия резултат в световния шампионат по издръжливост заедно с двама нови съотборници от Италия. Пилотът на ЕКО БМВ Моторад МС77 ще кара и във всички кръгове от националния и източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >